Taxa de solidaritate, o nouă povară fiscală

Angajatorii vor avea de la anul o nouă obligaţie fiscală: plata unei taxe de solidaritate de 2% din fondul de salarii, „pentru a avea și ei o responsabilitate față de bugetul de stat”, a anunţat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. „Este o măsură care arată foarte mult cinism”, a comentat liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, spune că introducerea taxei de solidaritate este un semnal că nu mai sunt bani la bugetul de stat. „Aplicarea acestei taxe pentru toţi angajatorii practic este o metodă adiţională de împovărare a acestor persoane care au menţinut cumva partea economico-privată din România. Îmi este clar că actualul guvern nu mai are bani la bugetul de stat, nici previziunile lor optimiste nu mai pot fi îndeplinite şi încearcă să adauge lucruri diferite de cele din programul de guvernare”, a spus Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj.

Şi preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, critică dur această nouă taxă impusă angajatorilor de la 1 ianuarie. „Este o povară, şi sunt deja prea multe poveri. Sunt foarte multe nerealizări din programul lor. Au promis pentru firme TVA zero la publicitate, nici n-au mai amintit, nu s-au ţinut de programul de guvernare decât acolo unde a trebuit să mai adauge câte ceva”, a spus Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.

„Este o măsură care arată foarte mult cinism. O să vină şi o să spună că au scăzut contribuţiile, dar n-o să mai vorbească nimeni despre faptul că au mai introdus o nouă taxă”, a spus şi liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Şeful liberalilor gorjeni crede că toate aceste taxe sunt inventate din nevoia de bani la buget. „Adică eu, ca firmă, cu cine să fiu solidar? Cu Mişa şi cu Dragnea. Nu vreau să fiu solidar cu Dragnea şi nici măcar cu statul român atâta vreme cât nu-mi oferă mie, angajatorului, ceea ce eu îi plătesc de zeci de ani de zile şi nu-mi oferă, adică drumuri, servicii, digitalizare, stăm pe la cozi, ne umilesc”, a mai spus Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.

Potrivit guvernanţilor, 90% din banii proveniţi din această taxă vor fi direcţionaţi către bugetul de stat, din care vor fi acoperite diverse solicitări bugetare, iar 10% vor fi folosiţi pentru susţinerea angajaţilor care se pot confrunta cu probleme precum intrarea în insolvenţă a angajatorului.

Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: