Taxă pentru depozitarea gunoiului de grajd, la Bălești

Comuna Bălești este una dintre puținele unități administrative din județul Gorj care dispune de o platformă pentru depozitarea gunoiului de grajd. Autoritățile locale vor stabili, prin hotărâre de Consiliu Local, o taxă anuală pentru depozitarea bălegarului. Taxa va fi aceeași atât pentru localnici, cât și pentru cei din afara comunei. 

Platforma pentru depozitarea şi tratarea gunoiului de grajd, amenajată la Băleşti, a fost finalizată în mai 2014. Amenajarea ei a costat aproximativ 1,9 milioane de lei. Până acum, cetățenii nu au plătit pentru depozitarea bălegarului la această platformă. Acum, autoritățile locale vor să stabilească o taxă. „Am făcut un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința extraordinară din data de 12 iulie. Transportul nu o să fie asigurat decât pe raza teritorială a comunei Bălești. Poate să aducă oricine, din orice zonă a Gorjului, în limita a 15 tone, 100 de lei se plătește taxa anuală. Pentru ce depășește 15 tone, se plătește în plus. Taxa de transport va fi de 70 de lei pe ora de funcționare, cu utilajele din dotare. Nu s-a perceput nicio taxă până în momentul de față”, a declarat Andrei Mălăescu, consilierul primarului din comuna Bălești.

O astfel de platformă este necesară și pentru gorjenii care depun proiecte pe fonduri europene, în zootehnie. Nu e musai să-şi realizeze fiecare câte un astfel de obiectiv. Acum li se oferă posibilitatea să încheie contracte cu o platformă comunală. În Gorj există astfel de platforme doar la Bălești și Țânțăreni.

Vizualizări: 1,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: