Nu toate angajările la stat sunt blocate. Care sunt excepțiile!

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă prin care se suspendă până la 31 decembrie 2017 ocuperea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, cu excepţia unor categorii de personal.

"De la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice prevăzute la art. 1 alin. (1), indiferent de modul de finanţare a acestora", se arată în proiectul elaborat de ministerul condus de vicepremierul Sevil Shhaideh.

Actul enumeră şi o serie de excepţii, precum înalţii funcţionari publici, posturile vacante din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice nou-înfiinţate, potrivit legii, personalul de specialitate din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare comunitare acordate României de către Uniunea Europeană, personalul care desfăşoară activităţi aferente Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023, posturile unice, ale căror atribuţii specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice, posturile diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, posturile temporar vacante, funcţiile publice de conducere generale şi specifice, funcţiile publice de conducere cu statut special şi posturile militare de conducere, posturile din cadrul aparatului sistemului judiciar şi personalul încadrat la cancelaria prefectului.

Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor, publicate în Monitorul Oficial al României, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe pot fi ocupate în condiţiile legii. (A.A.)

Vizualizări: 5,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: