Târgu Jiu: 50 de sesizări fără răspuns pe domnuleprimar.ro

Primăria Târgu Jiu nu a mai răspuns la sesizările cetățenilor postate pe portalul domnuleprimar.ro din noiembrie anul trecut. Practic, de când fostul primar Florin Cârciumaru a intrat în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Cel care a fost primar interimar o jumătate de an, Aurel Popescu, nu a răspuns la nicio sesizare, deși salariații primăriei care aveau asta în atribuție au rămas aceiași.

Localnicii care apelează la acest mijloc de comunicare cu Primăria Târgu Jiu așteaptă acum răspunsuri de la noul primar Marcel Romanescu. Deja sunt peste 50 de sesizări acumulate. Sesizările sunt de toate felurile, nu toate de competența primăriei. Vasile din Târgu Jiu este supărat că porțile școlilor sunt închise pe perioada vacanței, iar copiii nu mai pot merge pe terenul de sport. „Domnule primar, vă implorăm să dați ordin ca școlile generale și liceele să lase porțile deschise, deoarece copiii noștri cu vârste peste 10 ani nu mai au unde să se joace cu o minge. (...) Dacă un copil nu are unde se juca, se apucă de alcool sau, mai rău, de droguri sau fumat. (...) Dacă se sparge un geam eu zic că nu este mare lucru, decât copilul să-și  înfigă un ac în venă”.

„Văd că nu se mai obosește nimeni să răspundă”

Un alt târgujian a sesizat primăria că niște locuri de parcare din zona Hotel Gorj sunt blocate cu un mecanism metalic. „Din câte știu eu, folosirea acestora este ilegală”, a scris acesta, care a adăugat și că „Văd că nu se mai obosește nimeni să răspundă, dar îmi încerc norocul”.

„Ca simplu cetățean și plătitor de taxe, îmi pun întrebarea: merită să ne obosim să vă transmitem doleanțele noastre? După cum observ, cred că nici nu luați în calcul aceste sesizări”, scrie un alt cetățean, care face trimitere la sesizările la care nu a primit răspuns.

Cele mai multe sesizări sunt legate de câinii comunitari care umblă în haită în anumite cartiere, de focare de infecție de la deșeuri depozitate ilegal, de faptul că unii au prioritate la construirea de utilități și alții sunt lăsați pradă uitării. Circa 1.200 de sesizări ale cetățenilor au primit răspuns din partea primăriei prin domnuleprimar.ro din 2005 până anul trecut. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: