Investiţii finalizate la Rovinari cu bani de la bugetul local

Autorităţile locale din Rovinari au finalizat reabilitarea uneia dintre cele mai importante străzi din oraş, iar alte două investiţii majore sunt pe agenda primarului Robert Filip. Lucrările sunt realizate cu bani din bugetul local.

Strada Slt. Constantin Laurenţiu Lixandru din Rovinari a fost reabilitată de autorităţile locale, iar acum se poate circula în condiţii absolut normale în zonă. Potrivit primarului Robert Filip, strada este intens circulată, fiind una din străzile care tranzitează oraşul. „Este o stradă care se află în mijlocul oraşului, pe lângă Parcul Central. Era o stradă făcută pe timpul lui Ceauşescu, niciodată reabilitată, băltea şi trebuia reabilitată. Este o stradă foarte circulată, tranzitează oraşul, va fi o variantă mai simplă pentru oameni”, a declarat Robert Filip, primarul din Rovinari.

Urmează alte două investiţii majore la Rovinari: dalarea canalului Prundurel şi realizarea unei parcări moderne. „Urmează să fie dalat canalul Prundurel care este vecin cu strada şi atunci ar fi arătat foarte rău. Mai mult decât atât, urmează să facem parcarea paralelă cu această stradă, de-a lungul blocurilor de pe bulevard. Este o investiţie cu bani de la buget, inclusiv parcarea este cu bani de la buget”, a mai spus Robert Filip, primarul din Rovinari.

Padocul şi baza sportivă, finalizate

Autorităţile locale dau asigurări că cele două investiţii vor fi finalizate până la finele acestui an. „Pentru dalarea canalului suntem în procedură să vedem cam ce sumă de bani ne trebuie, proiectul în sine a fost de un milion de euro, dar l-am modificat pentru că ni s-a părut foarte mare şi atunci am schimbat soluţia, aveam dale de beton şi acum vom face cu tubulaturi şi va fi pe undeva de trei ori mai puţin, iar la parcare, la fel lucrăm la proiect să vedem exact ce avem de făcut acolo. Toate aceste investiţii le terminăm până la sfârşitul anului, fără probleme”, a precizat primarul Filip.

Totodată, în oraş a fost finalizat padocul care are o capacitate de 200 de locuri, iar acum se desfăşoară o campanie de strângere a patrupedelor de pe străzi. Tot săptămâna viitoare va fi finalizată şi baza sportivă din incinta liceului.  

Galerie foto



Vizualizări: 3,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: