Teatrul din Târgu Jiu deschide stagiunea cu o comedie

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu îşi deschide din nou uşile pentru spectatori. Iubitorii de teatru sunt invitaţi sâmbătă, 21 octombrie, la premiera spectacolului „Bigamul II”, piesă care deschide stagiunea 2017-2018.

„Bigamul II”, adaptată după Rey Cooney, este o comedie regizată de Cristian Ioan din Satu Mare. Este vorba de continuarea unei poveşti mai vechi pusă în scenă la teatrul târgujian în perioada 2009-2010. Din distribuţie fac parte actorii Dan Calotă, Simona Urs, Ionuţ Stoica, Rodica Gugu Negrescu, Marian Negrescu, Ana Maria Oproiu, Vlad Cristian Fiu şi Gabriel Popescu. Scenografia îi aparţine lui Florin Ularu. Piesa are o durată de 2 ore, premiera urmând să aibă loc sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19. Spectacolul va fi la liber. Biletele au fost puse deja în vânzare pentru reprezentaţia de duminică.

„Un teatru ca să existe trebuie să aibă public în sală. Şi ca să intre cât mai multă lume în sală, în general e bine să faci comedii. Sigur că genul acesta de piesă într-adevăr nu este să candidăm la vreun premiu UNITER, dar la premiul publicului în mod sigur. Sigur îl vom câştiga”, a afirmat regizorul Cristian Ioan.

Personajul principal al piesei va fi jucat de actorul Dan Calotă. „John Smith este un personaj pe care îl voi interpreta şi care îşi clădeşte existenţa amoroasă pe minciună. De la un capăt până la celalalt capăt al spectacolului”, a explicat actorul Dan Calotă.

„Un spectacol foarte greu”

Actorii spun că au muncit din greu pentru acest spectacol, mai ales că scena teatrului a fost în lucru vara aceasta. „Este un spectacol foarte, foarte greu de realizat, aş putea spune e mai mult matematic. Cu intrări, cu ieşiri, cu replici. Chiar dacă este comedie, este un spectacol foarte greu”, a explicat actorul Ionuţ Stoica.

Actorii târgujieni sunt siguri că sălile vor fi pline la spectacol.

Vizualizări: 367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: