Şi-a lovit copila cu bătătorul de covoare. Mama bătăuşă, evacuată din „casa” primăriei

Scandalul agresării unei fetițe de 9 ani la Stejari de către o mamă nervoasă a luat o turnură la care femeia nu s-a gândit probabil niciodată. Ea este acum în situația de a evacua locuința socială primită de la autoritățile locale, casa respectivă fiind nici mai mult nici mai puțin decât o grădiniță dezafectată în timp, din lipsă de copii. În plus, pe numele femeii a fost deschis un dosar penal, mama trebuind să dea explicații și în fața anchetatorilor pentru cele întâmplate.

Carmen Drăgoi recunoaște acum că și-a ieșit din fire atunci când și-a lovit fata de 9 ani. Ea pune totul pe seama grijii pe care o avea față de băiețelul de nici doi ani care era în acele momente într-o cameră tocmai cu fata care a luat bătaie. În casă mai era și fata de 12 ani, dar aceasta se afla în altă cameră, acum toți cei trei copii fiind luați de Direcția pentru Protecția Copilului Gorj și duși la un centru de îngrijire a minorilor la Târgu Cărbunești.

„Eram cu treabă prin curte și am vrut la un moment dat să văd ce face băiatul. M-am dus în casă și ea nu mi-a deschis ușa. L-am văzut pe el cum se ducea spre priză și atunci am început să strig cât mai tare să deschidă, pentru că se închisese cu copilul înăuntru. Atunci am luat un bătător de covoare și am dat în ea. Îmi pare rău. Îmi pare foarte rău. Regret enorm”, se căinează acum mama celor trei minori.

Copila, 7 zile în spital

Incidentul respectiv s-a produs luna trecută, iar fata lovită cu bătătorul de covoare a avut nevoie de 7 zile de îngrijiri medicale la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești. Chiar directorul unității medicale, dr. Constantin Târziu, era de gardă atunci când micuța pacientă i-a fost adusă de către o ambulanță. „Eram de gardă și seara pe la 22.10 a apărut fetița cu ambulanța. A fost trimisă de niște vecini și am constatat că avea un traumatism cranio-cerebral și diverse echimoze. Toate au fost urmare a unei agresiuni produse se pare din partea mamei sale. Știu că a rămas internată timp de vreo 7 zile, timp în care a fost permanent urmărită de colegii mei”, a explicat dr. Târziu.

Luaţi în grija statului

Unitatea medicală a sesizat cu această ocazie și Direcția pentru Protecția Copilului Gorj, așa ajungându-se ca doi dintre copii, fetele, să fie preluate de Centrul de Îngrijire a Minorilor de la Târgu Cărbunești, în timp ce băiatul a fost luat în grijă de un asistent maternal. Cât vor rămâne aceștia în grija statului nu știe nimeni, dar șefa centrului de la Târgu Cărbunești, Melania Toader Pasti, vorbește deocamdată de o perioadă „nelimitată”, semn că șansele de reintegrare a copiilor în familie sunt reduse.

Urmează evacuarea

Mama celor trei plânge când vorbește despre greșelile pe care le-a făcut de a ajuns în această situație, dar lacrimile și regretele nu o vor ajuta prea mult. Ca și cum nu era suficient că a rămas fără copii, ea riscă să rămână cu soțul ei și sub cerul liber. Locuința în care stau trebuie evacuată, primarul comunei, Robert Păiuș, spunând că cei doi adulți nu mai sunt acum o problemă socială pentru autoritățile locale, în lipsa celor trei copii, părinții fiind doar niște oameni care se pot întreține și singuri. „Le-a fost pus în vedere să părăsească acel spațiu în termen de 7 zile. Au mobilă, lucruri de luat de acolo și am considerat că în 7 zile acel spațiu poate fi eliberat”, a declarat, luni, primarul comunei Stejari.

Scandalurile, la ordinea zilei

Păiuş spune că soţii Drăgoi au primit o mână de ajutor tocmai pentru a-şi putea întreţine copiii. „Le-am oferit gratuit grădinița pentru a locui în ea pe considerentul că erau o problemă socială și trebuia să îi ajutăm, ținând cont că aveau și cei trei copii. Ei acolo nu plăteau nici măcar curentul, pentru că am considerat că nu au venituri suficiente pentru acest lucru, dar acum, după ce au rămas fără copii, nu mai sunt un caz social. Noi am vrut să le facem un bine, dar se pare că mai bine ne-am fi văzut de treabă. Ne-am gândit la copii, ceea ce nu pare să nu fi făcut dumnealor ca părinți. Oricum, scandalurile au continuat acolo și după ce copii au fost preluați de instituțiile de ocrotire ale statului și de aceea noi am decis să evacuăm clădirea și să îi dăm o altă destinație”, a declarat, luni, primarul comunei Stejari.

Luni la prânz, Carmen Drăgoi avea sânge uscat în zona urechii și câteva vânătăi pe față, pe care le-a pus însă pe seama unul lemn care i-ar fi sărit în față în timp ce încerca să îl taie. Primarul, care stă în vecinătatea grădiniței ce trebuie evacuate, vorbește însă despre certuri dese în familia respectivă și e convins că vânătăile de pe fața femeii nu au nicio legătură cu vreun lemn tăiat.

ANCHETĂ

Chiar dacă plânge atunci când vorbește de dorul copiilor săi, Carmen Drăgoi mai are de așteptat până va redeveni din nou mama acestora. A aflat că pe băiat l-ar putea vedea cel mai devreme prin decembrie, în timp ce cu fetele s-a întâlnit deja în centrul de la Târgu Cărbunești. Acum ea are de dat explicații și polițiștilor din localitate care au întocmit un dosar penal pe numele acesteia. Femeia este cercetată pentru violență în familie și riscă inclusiv o condamnare penală, pe lângă decăderea din drepturile părintești.

Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: