Ambulanță cu un milion de kilometri la bord. Director: Zilnic avem câte o mașină în service

Se fac pregătiri pentru sezonul rece la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Gorj. Toate cele 35 de ambulanțe vor fi dotate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante. În continuare, sunt mașini cu probleme. Zilnic, câte una merge în service. Câteva autosanitare au rulat aproape un milion de kilometri.

Marinică Niculescu, directorul SAJ Gorj, a explicat că se fac demersuri pentru a se achiziționa anvelope de iarnă pentru toate cele 35 de mașini de care dispune parcul auto al instituției. De regulă, un set de anvelope de iarnă este înlocuit abia după ce rulează 35 de mii de kilometri. „Am început să facem achiziții de materiale specifice iernii: anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante. S-a făcut un inventar. S-a dat comandă, suntem în proceduri pe SEAP. Până vine sezonul rece, vom avea anvelope pentru toate mașinile. Am luat și soluție pentru spălarea parbrizelor ca să reziste înghețului. S-au verificat saloanele să fie căldură acolo și în cabina șoferilor”, ne-a explicat Marinică Niculescu.

„Uzura este foarte mare”

Ambulanța Gorj dispune de 35 de mașini. Aproape toate petrec mult timp în service. „Toate rulează. Zi de zi avem la reparații. Uzura este foarte mare. Peste 75% dintre ambulanțe au peste 500 de mii de kilometri la bord. Avem și mașini care au rulat aproape un milion de kilometri. Aproape zilnic avem câte o mașină în service, pentru că se duce câte o piesă”, a mai explicat directorul Serviciului Județean de Ambulanță.

Vizualizări: 369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: