Casa Iris, pregătită pentru iarnă. „Nu lăsăm pe nimeni în ger”

Casa Iris redevine adăpost pentru zeci de oameni ai străzii. Părinți cu copii, abandonați de familie, ori persoane care nu mai au pe nimeni. Pentru toți, cei de la Direcția de Protecție Socială Târgu Jiu anunță că vor face loc, mai ales că se apropie perioada rece.

Casa Iris dispune de 32 locuri. Dacă în perioada verii, oamenii fără adăpost își caută un loc de muncă temporar sau mai merg la rude, în pragul iernii nu mai au unde să plece și rămân în grija celor de la Direcția de Protecție Socială.

„La Casa Iris, sunt nouă bărbați, trei copii și șapte femei. A crescut numărul lor acum. În perioada verii, numărul mai scade pentru că mai merg la muncă ori la rudele care îi mai acceptă. Noi îi ținem aici cât putem cu obligația de a face demersurile către primăriile localităților unde s-au născut să întrebăm dacă mai există acolo vreo proprietate ori rudă. Iarna este foarte greu pentru ei pentru că sunt oameni fără adăpost”, a explicat Alina Toader, directorul instituției.

Chiar dacă vor fi mai multe persoane care nu vor avea unde să meargă în această iarnă, vor primi adăpost la Casa Iris. „Avem 16 locuri pentru femei și 16 locuri pentru bărbați. Dacă ar fi mai multe persoane, mai avem saci de dormit pe care să-i punem la dispoziție ca să nu fie nimeni lăsat în ger. Se anunță o iarnă grea și vrem să avem grijă de ei. Am avut și surprize. Sunt oameni care și-au găsit locuințe în chirie pentru că, la noi, este un adăpost în regim de urgență pentru că nu îi putem lăsa în stradă. Ei pleacă o anumită perioadă, iar când se întorc, iarna, îi primim din nou. Nu este omenește să-i lăsăm”, a mai precizat Toader.

Galerie foto




Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: