Tensiune uriașă în SUA. Trump, cenzurat de marile televiziuni

Mai sunt de numărat voturile din câteva state americane înainte de a se afla cine a câștigat viitorul mandat de președinte, Donald Trump sau Joe Biden. În prezent situația celor doi candidați arată că Joe Biden și-a asigurat 253 de voturi electorale, iar Trump 214. Cine ajunge la 270 de voturi electorale va fi câștigătorul alegerilor.

Decisive pot fi statele Pennsylvania și Georgia. Trump continuă să aibă vineri dimineața un avans în Georgia de aproximativ 1.805 de voturi și de 23.953 în Pennsylvania, scrie CNN. Diferența între candidați este atât de mică, încât toată lumea se teme de fraude.

Mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, considerând că acesta dezinformează populaţia, relatează AFP.

Trump a vorbit pentru prima dată de la noaptea alegerilor prezidențiale, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Casa Albă. Președintele american a declarat, fără să ofere probe care să susțină acuzațiile sale, că se încearcă fraudarea scrutinuluiprin intermediul voturilor prin corespondență.

"Dacă numărați voturile legale, câștig cu ușurință", a spus Trump. ”Dacă numărați voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure alegerile”.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: