Tentativă de omor după o judecată țigănească

Un bărbat de 36 de ani, din orașul Bumbești-Jiu, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor. El a fost implicat în primăvară într-o încăierare în satul Lăzărești, la finalul unei judecăți în stil țigănesc.

Două familii înrudite doreau să cumpere o casă din localitate, dar nu au căzut la înțelegere. De la certuri și înjurături s-a ajuns rapid la o bătaie în toată regula, cu pari și răngi.

În timpul conflictului, în timp ce un bărbat era căzut la pământ, inculpatul de 36 de ani i-a aplicat mai multe lovituri de briceag în abdomen și în spate.

Dându-și seama de gravitatea faptei, bărbatul s-a suit în mașină și a fugit la locuința tatălui său, unde a aruncat cuțitul într-o grădină. Victima a ajuns la spital în șoc hemoragic și a fost operată de urgență.

În timpul audierilor, inculpatul a recunoscut că „în data de 21.03.2021, cu intenție, i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri de cuțit în zone vitale, producându-i plăgi înjunghiate, necesitând pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale și punându-i în primejdie viața, precum și faptul că la aceeași dată pe marginea drumului județean din satul Lăzărești a exercitat acte de violență în prezența a câtorva zeci de persoane, ocazie cu care a tulburat ordinea și liniștea publică și că a lovit de mai multe ori pe persoana vătămată cu cuțitul în abdomen și spate, în momentul când aceasta era căzută la pământ”.

Cu toate acestea, instanța l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 4 ani, considerând că fapta a fost săvârșită în „împrejurări speciale”.

„Fapta a fost comisă în cadrul unei încăierări spontane care prin violența manifestată a fost în măsură să creeze o stare de agitație, teamă și neliniște în rândul persoanelor prezente, făcând posibilă antrenarea în aceasta a persoanelor din jur care au devenit agresori și victime în același timp. Pe lângă faptul că a acționat în cadrul unei încăierări, cu mai mulți participanți, inculpatul a fost și el atacat direct, aflându-se așadar într-o situație periculoasă de natură a-i provoca sentimentul de teamă”, a motivat instanța, precizând că victima nu are nicio pretenție de la inculpat și s-a împăcat cu acesta.

Tribunalul Gorj a mai decis punerea în libertate a bărbatului care se află în arest de la sfârșitul lunii martie. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 3,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: