Decizie pentru medicul Neață

Medicul Gheorghe Neață va petrece, cel mai probabil, sărbătorile de iarnă în arest la domiciliu. O instanță a Tribunalului Gorj a decis joi menținerea acestei măsuri.

„În baza art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 2 și 4 C.pr.pen., menţine măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul Neață Gheorghe, ca temeinică şi legală. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în sentința pe scurt a Tribunalului Gorj.
Săptămâna trecută, chirurgul a fost trimis în judecată pentru 22 de infracțiuni de luare de mită. Şpaga primită ar fi fost, potrivit rechizitoriului, de peste 17.000 de lei.

„Referitor la sumele de bani identificate la domiciliul şi la cabinetul inculpatului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, cu ocazia percheziţiilor efectuate în data de 08.07.2021 (52.200 lei, 3440 euro, 300 dolari, 630 lire sterline şi 100 franci elveţieni), precum şi cu privire la bunurile constând în numeroase sticle de băuturi alcoolice, pachete de cafea şi ţigări, ridicate şi indisponibilizate de către organele de urmărire penală, cu privire la care procurorul a dispus măsura asiguratorie a sechestrului, s-a solicitat confiscarea extinsă”, au anunțat procurorii.

Gheorghe Neaţă a fost reținut pe la începutul lunii iulie și se află în arest la domiciliu din 7 septembrie.

Vizualizări: 3,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: