Șoferul care a fugit de polițiști pe câmp a scăpat cu o amendă

Un bărbat din comuna gorjeană Dănciulești a scăpat doar cu amendă penală după ce s-a urcat băut la volan, și a lovit indicatorul de la intrarea în localitate. Amenda este de 2.250 de lei, reprezentând suma corespunzătoare unui număr de 225 zile amendă, cuantumul unei zile amendă fiind de 10 lei. Sentința din 26 noiembrie este definitivă.

Fapta s-a petrecut în iunie anul trecut, când bărbatul de 40 de ani s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 1,05 mg./l, alcool pur în aerul expirat.

Mașina lovise pancarda metalică ce marchează intrarea în localitate, pe care a îndoit-o, după care a plecat de la fața locului. Polițiștii au fost sesizați și au făcut verificări pentru depistarea șoferului care a comis fapta.

“S-a verificat traseul de pe drumul public DJ 605A, din satul Obârșia până la intrarea în satul Dănciulești, după care s-a reluat traseul pentru o nouă verificare, moment în care, la orele 11:39, pe DJ. 605 A, pe raza satului Dănciulești, punctul "Vâlceaua Pieilor", jud. Gorj, într-o zonă fără imobile, a observat un autoturism marca BMW de culoare negru, care circula în Dănciulești. S-a procedat la pornirea semnalelor luminoase ale autospecialei din dotare și s-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului respectiv, ce circula din direcție opusă”, se arată în documentul de la instanță.

Șoferul era vizibil băut, dar a fugit de la fața locului, peste terenurile agricole existente în zonă, în direcția pârâului Plosca aflat la o distanță de circa 40-50 m față de locul opririi în trafic. La fel a făcut și pasagerul.

“Deși a fost somat să se oprească și să revină la autoturism acesta nu s-a conformat și a continuat deplasarea intrând în vegetația ierboasă existentă pe malul pârâului Plosca, făcându-se nevăzut, despre acest aspect polițistul rutier informând telefonic echipa solicitată în sprijin”, mai arată sursa citată.

Pasagerul s-a oferit să îl prindă el pe fugar, dar de fapt a vrut doar să fugă și el. “La orele 12:20, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție care a procedat la efectuarea de căutări în zonă pentru identificarea inculpatului și a martorului. În jurul orelor 12:35 la locul unde a rămas autoturismul condus de inculpat și autospeciala de poliție, a revenit martorul (...) care a relatat că nu 1-a găsit pe inculpat, iar în jurul orelor 12:45, la fața locului a ajuns și un alt echipaj de poliție care a fost solicitat să acorde sprijin”, se mai precizează în document.

La orele 12.50, șoferul a fost găsit de lucrătorii de poliție ascuns după un plop, în vegetația ierboasă, pe malul pârâului Plosca, în punctul "La district - stația de epurare", la distanță de circa 1 km față de locul opririi, de unde a fost luat și condus la autospeciala de poliție, unde la orele 12:56 a fost testat, rezultând că avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,05 mg/l.

Sentința Curții de Apel Craiova din 26 noiembrie este definitivă.

Vizualizări: 1,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: