Tentativă de omor lângă cârciuma din sat. Bătrân jucat în picioare!

Un tânăr de 25 de ani din Aninoasa a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile după ce a fost implicat într-un scandal produs tocmai vinerea trecută, de Sfântul Ilie. Ionuţ Alexandru Safta este acuzat de tentativă de omor după ce i-a pus în pericol viaţa lui Pantilimon Găman, de 65 de ani.

Scandalul dintre cei doi s-a produs seara târziu, lângă o cârciumă din sat, unde erau strânşi mai mulţi localnici. Iniţial, Safta, recent întors din străinătate, s-a luat la ceartă cu o rudă a lui Găman după care bătrânul a intervenit, încercând să ceară lămuriri şi să stopeze scandalul. Agresorul a luat însă foc în momentul în care a văzut că este luat la rost de pensionar şi a considerat că este momentul să îşi arate muşchii. Ce a urmat se poate descrie în câteva cuvinte prin faptul că bătrânul a fost jucat, la propriu, în picioare, şi doar o minune face ca el să fie în viaţă în prezent.

„Inculpatul, în vârstă de 25 de ani, pe fondul unui conflict verbal avut anterior cu fiul persoanei vătămate, dar şi al consumului de alcool, a aplicat persoanei vătămate, în vârstă de 65 de ani, în mod repetat, lovituri puternice la nivelul capului şi toracelui (zone vitale ale corpului), folosindu-se de pumni şi picioare şi posibil alte obiecte dure, lovituri în urma cărora persoana vătămată a suferit leziuni traumatice grave care i-au pus în primejdie viaţa (fracturi costale multiple cu volet costal şi pneumotorax extins cervico-toraco-abdominal, care au determinat insuficienţă respiratorie acută cu necesitate de drenaj pleural bilateral şi protezare urgentă prin intubaţie orotraheală cu ventilaţie mecanică), leziuni care numai datorită intervenţiei medico-chirurgicale efectuate în timp util nu a intervenit decesul”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 5,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: