Au răsunat sirenele în Târgu Jiu. Barcă din Delta Dunării, în parada salvărilor

Au răsunat sirenele în orașul lui Brâncuși. Nu s-a întâmplat vreo tragedie, ci a fost sărbătoare. Ziua Națională a Ambulanței a fost marcată, în acest an, la Târgu Jiu. Angajați ai Serviciilor de Ambulanță din toată țara s-au unit în Piața Prefecturii, din Târgu Jiu, apoi au pornit într-o paradă pe străzile din Târgu Jiu. 

Nu toată lumea a știut ce se întâmplă. "M-am speriat când am văzut atâtea salvări. Apoi mi-a spus cineva că e ziua Ambulanței. Să fie sănătoși ca să poată să salveze oameni în continuare. Asta le dorim", a spus un târgujian. 

O prezență apare a fost o navă de salvare adusă din Tulcea. "Noi avem de acoperit peste 5000 de kilometri pătrați. Această barcă salvează oameni în Delta Dunării. Pe apă, noi trebuie să fim atenţi la absolut tot ce ne înconjoară, fauna Deltei Dunării, apa, adâncimea, frigul, ceaţa, gheaţa. Trebuie să fim prezenţi oricând, la orice oră şi oriunde. Ne mai lovim de turiști care acționează mai inconștient când sunt cu bărcile, nu sunt atenți, nu respectă regulile și se poate produce oricând un accident. E mult mai dificilă o salvare pe apă decât pe uscat", ne-a mărturisit căpitanul Paul Banu, din cadrul SJA Tulcea. 

Câteva dintre cadrele medicale prezente la eveniment au îmbrăcat haine populare. În centrul atenției au fost doi salvatori din Maramureș. "Purtăm cu mândrie şi costumul tradiţional, şi uniforma de la Ambulanță", ne-a spus Daniela, asistentă medicală din Maramureș. Așa că a fost și prilejul perfect pentru o horă în centrul orașului. 

Apoi zeci de salvări au pornit în paradă pe străzile din Târgu Jiu. 

Ce-și doresc cei din Serviciile de Ambulanță de ziua lor? Mai mulți colegi și mai multe salvări. 

"Avem ambulanțe cu un milion de kilometri la bord. Nu doar noi, la Maramureș, ci peste tot. Le reparăm, trebuie să ne facem treaba. Bolnavii n-au de unde să ştie cu ce ne confruntăm. Ei trebuie salvați. O ambulanţă mai veche oricând poate să te lase în drum sau să nu ajungi la cazul care poate fi de urgenţă majoră", a spus un ambulanțier din Maramureș. 

În total, peste 500 de angajați din Ambulanță, din toate colțurile țării au fost prezenți la Târgu Jiu. "Suntem foarte bucuroși că am organizat noi Ziua Națională a Ambulanței. Au fost peste 500 de angajați ai Serviciilor de Ambulanță din toată țara, oameni care s-au cazat la Târgu Jiu timp de trei zile. S-a văzut că oamenii din Târgu Jiu sunt dornici de astfel de evenimente. Ce ne dorim noi azi? Sănătate! Cu cât mai puţine apeluri înseamnă că avem o populaţie sănătoasă. Noi, într-o lună, cred că avem descoperită una sau două ture. Nu e bine că se întâmplă asta, dar credeţi-mă că e mult mai bine decât marea majoritate a judeţelor ţării", a spus Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Galerie foto








Vizualizări: 1,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: