Termen limită pentru foştii angajaţi să se întoarcă la Spitalul Sadu

Cele peste 100 de persoane care au activat în cadrul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, înainte de închidere, au termen ca până luni să se reîntoarcă la fostul loc de muncă. Posturile care nu vor fi ocupate de către foştii salariaţi vor fi scoase la concurs începând de la sfârşitul săptămânii viitoare. Noua conducere a spitalului împreună cu autorităţile locale grăbesc procedurile întrucât se intenţionează ca activitatea medicală să fie reluată în jurul datei de 15 decembrie.

Noua conducere a Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu şi-a început deja activitatea. În momentul de faţă, managerul Aurel Stolojanu şi Grigore Geamănu, directorul medical, lucrează la definitivarea schemei de personal. Potrivit primarului Constantin Bobaru, foştii angajaţii trebuie să comunice până pe data de 12 noiembrie dacă se vor întoarce sau nu la serviciu. Acesta spune că a fost necesară impunerea unui termen limită întrucât în funcţie de numărul celor care vor alege fostul locul loc de muncă se putea stabili câte posturi vor fi scoase la concurs. “Am dat ordin de numire a conducerii spitalului în data de 6 noiembrie, iar în momentul de faţă ambii directori sunt la serviciu şi lucrează la schema de personal. Până luni, cel mai târziu, foştii salariaţi vor trebui să comunice dacă se vor întoarce sau nu la Spitalul Bumbeşti Jiu. Este vorba cam despre 106-107 persoane, asistenţi, medici, personal TESA şi administrativ”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Se grăbeşte cu organizarea concursurilor

Edilul local a precizat că în funcţie de numărul celor care se vor întoarce  la fostul loc de muncă se va stabili câte posturi vor fi scoase la concurs. Ba mai mult, spune că se intenţionează organizarea concursurilor începând de la sfârşitul săptămânii viitoare. “Conducerea spitalului lucrează deja la întocmirea bibliografiei şi a anunţurilor de scoatere la concurs a posturilor. Cred că aceste concursuri vor fi organizate chiar de la sfârşitul săptămânii viitoare”, a precizat Constantin Bobaru.

Edilul local contează pe aproximativ jumătate dintre foştii angajaţi. “Am purtat discuţii cu foarte multe dintre cadrele medicale ce au activat la Spitalul Bumbeşti Jiu. Cred că 7 din cei 13 medici se vor reîntoarce la locul de muncă. Aceşti medici vor acoperi secţiile Ginecologie, Cardiologie, Radiologie şi Neurologie. Pentru celelalte secţii vom încadra alţi medici. În acest sens, am purtat discuţii cu doi medici din Bucureşti, pentru medicina internă, şi un medic din Motru pentru Secţia de Pediatrie”, a mai precizat Bobaru.

Pe lângă cei 7 medici, încă 10-12 asistenţi care au lucrat în cadrul Spitalului Sadu se vor reîntoarce odată cu redeschiderea unităţii. Primarul spune că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte personalul întrucât există foarte multe solicitări mai ales pentru posturile de asistenţi şi infirmieri.  

INAUGURARE

După calculele autorităţilor locale, spitalul de la Sadu va fi inaugurat în jurul datei de 15 decembrie. “Jumătatea lunii decembrie poate fi luată în calcul ca dată pentru reluarea activităţii medicale a unităţii. Mai sunt câteva lucruri de rezolvat în afară de încadrarea personalului şi anume să contractăm servicii cu CJAS ca să avem fonduri, după care să ne ocupăm de reacreditarea secţiilor”, a declarat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: