Un prodecan craiovean, şef la ICR Târgu Jiu

Un profesor din Craiova va coordona filiala Oltenia a Institutului Cultural Român, cu sediul la Târgu Jiu. Valentin Coşoveanu este prorector la Universitatea din Craiova, cel mai probabil adjunctul acestuia urmând să provină din Târgu Jiu.

Vestea că Institutul Cultural Român nu îşi mai face o filială la Craiova, ci la Târgu Jiu ar trebui să-i bucure pe gorjeni doar prin prisma faptului că la intrarea în oraş va fi vizibilă sigla instituţiei respective, conducerea fiind asigurată, cel puţin deocamdată, pe hârtie, de un craiovean. Un prodecan din cetatea Băniei, Valentin Coşoveanu, este propunerea pentru şefia filialei de la Târgu Jiu, sediul instituţiei urmând să fie amenajat în spaţiul actualei biblioteci a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, acolo unde în anii trecuţi a funcţionat rectoratul.

Problema celui care va ocupa postul respectiv va fi tranşată la sfârşitul acestei săptămâni de preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi”, fostul rector Adrian Gorun, care are o relaţie de prietenie foarte bună cu actualul şef al Institutului Cultural Român, Andrei Marga. Gorun spune că la mâine va discuta la Craiova cu Coşoveanu despre modul în care acesta intenţionează să se implice în buna desfăşurare a activităţii ICR Târgu Jiu, viitorul director urmând să se mute în capitala Gorjului, cel mai probabil, dacă doreşte să rămână în funcţia respectivă pe mai departe.

La sfârşitul lunii septembrie, conducerea ICR a anunţat că va deschide alte patru noi filiale în ţară - Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova -, ca parte a "efortului de a face activitatea Institutului Cultural Român cât mai accesibilă celor interesaţi din întreaga ţară". Cele patru noi filiale ale ICR vor fi deschise în cooperare cu primăriile şi consiliile judeţene respective. Fiecare dintre filiale va fi condusă de un director şi un director adjunct, desemnaţi de Institutul Cultural Român. Directoratul va fi asistat de 3-5 referenţi. Filiala din Craiova se mută la Târgu Jiu pentru că în Bănie nu există un spaţiu adecvat, existenţa lui Brâncuşi pe aceste meleaguri contând foarte mult în luarea unei decizii de mutare a sediului pe Jiu în amonte.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: