Tichete sociale pentru masa de Crăciun

Sute de târgujieni vor primi un sprijin de la municipalitate înainte de sărbătorile de iarnă. Tichete sociale se acordă pentru fiecare membru de familie, dacă venitul nu este mai mare de 400 de lei. Cereri se pot depune până la finalul lunii noiembrie.

Faţă de sărbătorile pascale, când s-au distribuit, circa 800 de tichete sociale, pentru Crăciun, cererile nu sunt prea multe. „Acordăm tichete sociale pentru sezonul rece. Valoarea unui tichet social este de 40 de lei. Se acordă un tichet pentru fiecare membru al familiei care poate să beneficieze de acest sprijin din partea primăriei. Condiţia este limita de venit de până la 400 de lei pe membru de familie şi aici am avut o scădere faţă de sărbătorile pascale, când am acordat 789 de tichete. Avem 420 pe ajutor social şi 170, alţi cetăţeni din Târgu Jiu care au solicitat şi care se şi încadrează din punct de vedere al veniturilor”, a transmis Alina Toader, directorul Direcţiei pentru Protecţie Socială Târgu Jiu.

Cereri se mai pot depune până la data de 27 noiembrie. „Ca perioadă de depunere a cererilor, mai avem timp. Până în data de 27 noiembrie putem primi aceste cereri astfel încât să avem timp să emitem şi comenzile pentru tichetele sociale, să le primim şi să le şi distribuim. Ca distribuire, în perioada 13-17 decembrie, astfel încât oamenii să şi poată profita de această facilitate, să le poată folosi să-şi cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Crăciun”, a mai precizat Toader. (M.M.)

Vizualizări: 338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: