Primul bloc ANL din Bumbeşti Jiu. Unde va fi ridicat!

Motiv de bucurie pentru familiile tinere din oraşul Bumbeşti Jiu. Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) va construi un bloc de locuinţe, primul de acest tip din localitate. Imobilul va avea 20 de apartamente.

Primul bloc ANL din Bumbeşti Jiu va fi construit în zona centrală a oraşului, pe strada Narciselor. Investiţia este a ANL, iar administraţia locală va suporta costurile privind lucrările tehnico-edilitare. Blocul va fi ridicat pe amplasamentul unde a funcţionat odinioară o centrală termică de cartier.

Investitorul a scos la licitaţie lucrările de proiectare şi execuţie, la pachet. Investiţia se ridică la peste 3,2 milioane lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 12 decembrie. Blocul va avea trei etaje.

Pentru asigurarea agentului termic şi a apei calde, cele 20 de apartamente vor avea centrală proprie. Administraţia locală spune că intenţia de a construi un bloc ANL este mai veche, dar cu greu s-a găsit un teren pretabil pentru realizarea unei astfel de investiţii. „Având în vedere faptul că de-a lungul timpului am tot avut solicitări din partea unor familii tinere cu privire la construirea unei astfel de unităţi locative, am luat decizia să facem această solicitare cu ceva timp în urmă. Numai că, din cauza particularităţilor geografice şi geometrice ale oraşului pe centrul civic, locaţia a fost greu de ales, pentru că suntem o localitate cu posibilităţi restrânse din punct de vedere al disponibilităţii de teren”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Lucrările încep în primăvară

Administraţia locală spune că va prinde în bugetul pentru anul 2019 sumele necesare pentru realizarea lucrărilor care cad în sarcina primăriei. Primarul Constantin Bobaru este sigur că lucrările vor demara în primăvara anului viitor.

Repartiţia apartamentelor se va face în baza unor criterii care vor fi avizate de Consiliul Local. „Vom face repartizarea după lege. Se vor face nişte criterii, vârsta minimă este de 35 de ani, şi în funcţie de numărul de copii, de situaţia financiară etc”, a mai precizat primarul din Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: