Tichete sociale pentru preșcolari, elevi și bătrâni

Autoritățile locale din Motru oferă tichete sociale pentru sprijin educațional, dar și tichete sociale prin programul ”Mese Calde” pentru bătrânii fără posibilități materiale. Aproximativ 150 de familii din municipiul Motru vor beneficia de aceste facilități.

Persoanele au fost selectate în urma unor anchete realizate prin Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Motru. Anul acesta 62 de elevi vor beneficia de tichete de sprijin educațional în valoare de 500 de lei pe an. Vor fi acordate și 7 tichete sociale pentru preșcolari în valoare de 100 de lei pe lună, exceptând vacanțele.

De asemenea, au fost distribuite 73 tichete sociale pe suport electronic ”Mese Calde” în valoare de 180 lei pe lună, acordate din fonduri europene pentru persoanele cele mai defavorizate, cu vârstă mai mare de 75 ani și pensie minimă. ”Primăria Municipiului Motru se va implica permanent în rezolvarea problemelor sociale pentru persoanele nevoiașe, vulnerabile și cu probleme deosebite. Semenii noștri trebuie ajutați în funcție de problemele dumnealor și în limita competențelor instituției pe care o conduc. Atât eu, cât și colegii mei facem tot ce este posibil pentru a veni în sprijinul acestora și îi asigurăm de toată disponibilitatea noastră”, informează primarul din Motru, Cosmin Morega.

Vizualizări: 5,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: