Tineri novăceni, la Festivalul Brânzei și al Țuicii

Ansamblul Folclori "Nedeia", de la Novaci, participă la un nou festival. Tinerii novăceni care duc mai departe portul și tradițiile din străbuni reprezintă Gorjul la Festivalul Brânzei și al Țuicii, ce va avea loc în Rășinari, județul Sibiu.

Evenimentul are loc duminică.

"Spectacolul prezentat de novăceni în fața prietenilor de peste munți, se numeste sugestiv, ”Mostenitorii”.
- Ce mostenim?
- Moștenim cântecul, portul si minunatul dans popular păstoresc ale strămoșilor nostri, care au trecut munții spre Oltenia cu legământul sacru de a păstra tradițiile neamului lor, de oameni ai munților.” Dansatorii novăceni vor fi însoțiți la Rașinari de soliștii Andrada Nuță (voce) și Călin Cotorcea (fluier).

Echipa care coordonează ansamblul în formula actuală este formată din Dragoș Medrega instructor , artist al Ansamblului ”Doina Gorjului”, Petre Popescu, coregraf, artist al Ansamblului ”Doina Gorjului” și prof. Elena Basarabă, coordonator al ansamblului, director al Casei de Cultură Novaci. O parte a membrilor ansamblului studiază cu pasiune dansul popular la sectia externă Novaci a Școlii Populare de Artă ”Constantin Brâncuși ” din Târgu Jiu", a transmis Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură Novaci.

Galerie foto



Vizualizări: 1,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: