OPC Gorj, în control în supermarketuri. Ce nereguli s-au găsit!

Inspectorii OPC Gorj au făcut verificări, în această lună, în supermarketurile Lidl din județul Gorj. Au găsit și nereguli. Drept pentru care au dat și amenzi. În total, 23 de mii de lei. Practici înșelătoare, fructe și legume alterate la vânzare sau marfă cu ambalajul rupt. Acestea au fost doar câteva dintre problemele descoperite. 


"Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor  Gorj a desfășurat, în luna august 2022, în cadrul unei tematici de control la nivelul național, o activitate de verificare a modului în care operatorul economic LIDL Discount SRL respectă legislația în vigoare în domeniu.  


Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 7 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 23.000 lei.


Conform unui comunicat de presă, cele mai importante abateri întâlnite de comisarii CJPC Gorj au fost legate de etichetele prin care erau nominalizate țări de origine diferite față de cele reale de proveniență a legumelor și fructelor comercializate, comercializarea de legume și fructe stricate, comercializarea unor produse alimentare ale căror ambalaje erau deteriorate, lipsa informațiilor complete cu privire la ingredientele cu potențial alergen ori lipsa informațiilor la produsele care proveneau din produse decongelate.

Galerie foto



Vizualizări: 1,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: