Primul teren sintetic de oină din România a fost inaugurat la Crasna

Localitatea Crasna găzduiește în acest week-end, în perioada 27-28 august, Campionatul Național de Oină pentru junioare 4. Cu această ocazie autoritățile locale din Crasna au inaugurat noul teren sintetic pentru oină, realizat în Complexul Sportiv inaugurat în primăvară și realizat de Compania Națională de Investiții.

Comuna Crasna are echipă de oină iar pentru ca acest sport să se poată dezvolta autoritățile locale au inaugurat vineri primul teren sintetic de oină din România. Cu această ocazie a avut loc la Crasna și o tabără de inițiere în tainele sportului național românesc, oina, aceasta având loc începând de joi, 25 august, până duminică, 28 august. Evenimentul are loc în urma unui parteneriat între Federația Română de Oină, Primăria și Consiliul Local Crasna, Consiliul Județean Gorj și CS Crasna Gorj și aproximativ 50 de  copii, din 4 județe, participă la această tabără. Pe lângă tabăra de inițiere în oină, la Crasna se va disputa și Campionatul Național de Oină Junioare IV. „Oina începe să puncteze și la capitolul infrastructură și acest lucru ne dă mari speranțe că în scurt timp vom avea și un stadion al sportului nostru național. Până atunci un nou pas a fost făcut în Comuna Crasna din județul Gorj unde s-a reușit realizarea, în colaborare cu Compania Națională de Investiții, a unei Baze Sportive cu teren sintetic care are un marcaj permanent pentru jocul de oină. Este primul teren de acest gen construit în țară și ne dorim ca această realizare să fie urmată, în scurt timp, de cât mai multe proiecte similare", a anunțat recent Federația Română de Oină.  Inaugurarea terenului de oină a avut loc vineri, 26 august 2022, printr-un meci demonstrativ de senioare între ACS Galicea Mare și CS Dacia Mioveni 2012.

Complexul sportiv, inaugurat încă din luna aprilie, are terenuri de minifotbal, handbal și oină, dar și un balon de sport în care se pot practica baschet, volei și tenis de câmp.

Investiția este binevenită pentru comunitatea locală pentru că autoritățile locale din comuna Crasna au înființat, în cadrul clubului sportiv local o echipă de oină, unică în Gorj, care a și obținut rezultate bune la nivel național.

Galerie foto



Vizualizări: 950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: