Tismana şi Godineşti, război în instanţă 

Litigiul dintre primăriile Tismana şi Godineşti este departe de a fi stins, asta chiar dacă cea din urmă a obţinut deja un prim succes în instanţă. Cele două primării dispută încă de anul trecut 120 de hectare de gol alpin, suprafaţă care este în prezent concesionată de Primăria Tismana unor fermieri.

Războiul este total între cele două localităţi învecinate, Tismana şi Godineşti. Miza este o suprafaţă de 120 de hectare de gol alpin aflată în prezent în proprietatea oraşului Tismana, chiar dacă a pierdut un prim proces la Tribunalul Gorj, în favoarea Primăriei Godineşti. Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, spune că cei de la Godineşti nu au suficiente documente care să ateste proprietatea. „Este a noastră pe baza unei hotărâri de guvern, cei de la Godineşti şi-au făcut un cadastru şi pe seama unor acte pe care le-au descoperit mai târziu, anul trecut. Dânşii au doar o hotărâre de consiliu, nu a fost autentificată această hotărâre printr-o hotărâre de guvern. Noi trebuie să ne apărăm, nu putem ceda terenul public fără luptă”, a declarat Marian Slivilescu, primarul din Tismana. Pierderea ar fi cu atât mai mare cu cât primăria a concesionat suprafaţa către trei fermieri, suma fiind de 300 lei hectarul.

Primarul din Godineşti, Aurariu Coman, spune că nu-l interesează această suprafaţă din perspectiva banilor, însă este deranjat de faptul că cei de la Tismana vor să le ia din suprafeţe. „Pe noi ne deranjează cel mai mult că ne-au luat din suprafeţe, acolo sunt hotarele pe limite naturale care se văd foarte bine, am şi fost împreună pe teren şi ei sunt lămuriţi, dar tot o ţin cu instanţa. Sunt sigur că vom câştiga acest proces”, a declarat primarul din Godineşti.

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: