Turcinești: Puntea pentru pietoni va fi gata în august

Puntea pentru pietonii care vor să traverseze râul Jiu, în localitatea Turcinești, va fi gata în cel mult o lună. Este asigurarea venită din partea reprezentanților Întreprinderii de Drumuri și Poduri Gorj care lucrează, în prezent, la realizarea unei variante pentru localnicii care vor să ajungă în Târgu Jiu, pe jos. Lucrările la consolidarea podului se desfășoară în paralel și ar trebui să fie gata în toamnă.

Peste 20 de angajați ai Întreprinderii de Drumuri și Poduri Gorj sunt în șantier cu zeci de utilaje. Podul ar trebui să fie gata în cel mult patru luni. Asta dacă și vremea va fi de partea muncitorilor. Sâmbătă, de exemplu, precipitațiile abundente le-au pus probleme. „Lucrarea de la Turcinești a demarat acum două săptămâni. Am montat patru fundații la puntea pietonală. Astăzi (n.r. marți) au venit primele două grinzi pentru puntea pietonală. Lucrările avansează conform graficului. Sperăm să nu avem evenimente generate de precipitațiile abundente așa cum au fost la sfârșitul săptămânii trecute. Sâmbătă, a crescut nivelul Jiului cu o jumătate de metru, ceea ce înseamnă un pericol. Asta e; ne-a obligat să retragem utilajele din albie într-o zonă sigură”, a explicat Marius Florică, directorul IDP Gorj.

Stadiul lucrărilor, verificat zilnic

Firma constructoare este monitorizată cu mare atenție. Atât președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, cât și primarul din Turcinești sau, pur și simplu, localnicii, se interesează frecvent de stadiul lucrărilor. Mulți dintre localnicii din Turcinești abia așteaptă să scape de calvarul ocolului. Ei ocolesc și câteva zeci de kilometri dacă vor să vină cu mașina la Târgu Jiu. „Am verificat. Lucrările sunt în grafic. Firma respectă termenul. În patru luni, va fi gata și va fi dat în circulație. Cred că supărarea primarului a trecut. Știe și dumnealui, lucrează în administrația locală, că trebuie respectate anumite proceduri prevăzute de legea achizițiilor, din păcate. Și pentru situațiile de urgență, sunt reguli prevăzute de lege”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Unul dintre pilonii podului a cedat la mijlocul lunii aprilie. Lucrarea de consolidare ar trebui să fie gata în această toamnă. Banii provin de la Guvern.

Galerie foto




Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: