Titlul de Cetățean de Onoare pentru doi târgujieni

Doi cetățeni din municipiul Târgu Jiu vor primi titlul de Cetățean de Onoare. Este vorba despre olimpicul Giovani Popescu și profesorul Eugen Nodea. Decernarea va avea loc în cadrul unei ședințe festive, joi, 27 mai 2021, odată cu aniversarea Bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu.

Giovani Popescu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu. Acesta va reprezenta țara noastră la Olimpiada Internațională de Informatică, concurs care se va desfășura în vara acestui an.

”De data aceasta, pe 27 mai 2021, joi, vom avea o ședință festivă comună a Consiliului Local Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj, în care istorici din județ și un reprezentant al Academiei Române, vor face o prezentare a evenimentelor și a lui Tudor Vladimirescu. Ținând cont că vorbim de Tudor Vladimirescu, în acest an o să decernăm două titluri de Cetățean de Onoare pentru un elev de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu și un profesor. Este vorba despre elevul Giovani Popescu și profesorul Eugen Nodea”, a spus primarul Romanescu.

De asemenea, cu ocazia Bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu au fost tipărite două cărți ce vor fi distribuite, gratuit, elevilor de gimnaziu și de liceu din Târgu-Jiu.

Odată cu Bicentenarul lui Tudor Vladimirescu, primarul din Târgu Jiu speră să obțină sprijin financiar de la guvern pentru a realiza 4 investiții, printre care se află modernizarea parcului în care se află statuia domnitorului.

”Definitivăm partea de proiectare la parc. Într-o perioadă imediat următoare ne vom ocupa și vom scoate la licitație două dintre obiectivele de pe raza municipiului Târgu Jiu care au o legătură cu Tudor Vladimirescu. Este vorba despre strada care îi poartă numele domnitorului, dar și despre terenul de lângă Coloana Infinitului. Acolo avem un contract prin care trebuie să realizăm un parc. În funcție de alocările financiare de la Guvernul României, mai avem două obiective. Vorbim despre parcul Tudor Vladimirescu și amenajarea exterioară a colegiului. Fiind declarat anul Bicentenarului, avem garanția că vom primi banii pentru cele 4 investiții”, a mai afirmat edilul.

Vizualizări: 1,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: