Toamna se numără (între ei) greviştii

România se pregăteşte să fie asediată. Nu de turişti, din păcate, ci de grevişti. Se anunţă 80.000 pentru marele miting de pe 7 octombrie, deci probabil că vor tot fi vreo 20.000 Bucureştiul e deja incapabil să-şi ”gestioneze” locuitorii ăştia puţini pe care-i are. Deja, când mai apar câteva zeci de mii de provinciali cu chef de scandal, şaorma şi bere la pet, treaba se schimbă. Trebuie luate măsuri excepţionale. Nu mai zic că protestatarilor trebuie să li se ofere minimul de confort pentru vizitarea obiectivelor turistice ale capitalei. În acest scop, mâine veţi putea găsi, pe prima pagină a revistei Kamikaze, un ghid complet al grevistului care vine ca prostu' în Bucureşti, fără să ştie să valorifice puţinele ore pe care le are la dispoziţie pentru a bifa toate atracţiile oraşului cu lumini.

Nu-i chiar aşa uşor să vii cu microbuzul la oraş. Nu ştii unde trebuie să mănânci, habar n-ai unde poţi găsi străzi rău-famate cu doamne gata să te mai elibereze de tensiune şi să te facă să uiţi de salariul mic (contra unei sume modice) şi nu ştii nici unde să faci un duş după. Nu ştii exact unde-s situate ministerele mai obscure, şi s-ar putea să rămâi cu nişte ouă şi roşii nefolosite. Locurile de pelegrinaj religios nu trebuie ignorate nici ele (gen Institutul Mina Minovici pentru rugăciuni la borcanul cu penisul lui Terente şi cimitirul Ghencea-Militari pentru pupat moaştele dictatorilor).

E greu la Bucureşti, stimabililor. Sunt maşini multe, tramvaie şi peşti pe stradă. În cel mai bun caz vă veţi întoarce acasă cu o boală venerică. Deci cumpăraţi mâine Kamikaze şi informaţi-vă corespunzător în ceea ce priveşte deplasarea, ca să nu aveţi surprize.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: