Toate contractele de achiziție de la CEO, verificate

Probleme serioase la compartimentul de achiziții de la CE Oltenia, acolo unde au fost dispuse verificări ale tuturor contractelor, pornind de la cel pentru transportul salariaților în cariere.

Directorul comercial Dumitru Mocioi a fost demis, dar nici celorlalți nu le este bine după ce s-a decis ca toate contractele vor fi verificate. Zilele trecute a fost chemată ambulanța la sediul companiei, chiar la un salariat de la Comercial. 


Premierul vrea vinovații: „Am solicitat instituțiilor statului să pună la dispoziția organelor de cercetare penală tot ceea ce este necesar pentru ca tot cei găsiți vinovați să suporte pedepsele în conformitate cu prevederile legale. 

Am cerut un control detaliat în ceea ce privește normele de siguranță a muncii și pe baza raportului preliminar, care este transmis la guvern de către cele două ministere, Am cerut ca toți cei care au încălcat aceste norme de securitate a muncii și reglementările în privința desfășurării bunei activități în CEO să fie demiși sau să își dea demisia“, 

Premierul i-a solicitat ministrului energiei Virgil Popescu să fie verificate toate contractele de achiziție: „Doresc și dispun ca toate contractele de achiziție de la CEO să fie verificate și să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziții nu au asigurat condițiile necesare și normale pentru asigurarea activității în carierele de exploatare a cărbunelui“. 

Virgil Popescu anunțat că transportul angajaților în interiorul carierelor a fost reluat: „Am solicitat noilor membri ai Directorului și Consiliului de Supraveghere să remedieze de urgență condițiile de transport persoane și la această oră, cu sprijinul de ITM, este în procedură de verificare tot parcul auto închiriat și completarea acestuia în condiții de siguranță. La ora aceasta, minerii merg în carieră cu autovehicule. 29 din cele 48 închiriate sunt apte pentru a reintra în lucru și CEO a suplimentat cu alte 14 mijloace de transport, care sunt 4x4 care pot intra și transporta minerii la fronturile de lucru. În termen de maxim 15 zile, Directoratul CEO să vină la aprobat cu un plan clar de investiții în ceea ce privește exploatarea în siguranță a obiectivelor, asigurarea echipamentelor necesare de protecție a muncii, transportul personalului în condiții de siguranță și oricare măsuri necesare“. 

Vizualizări: 3,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: