Virgil Popescu: Transportul angajaților cu mașini a fost reluat în cariere

Subiectul principal al ședinței de guvern de astăzi a fost teribilul accident de la cariera Jilț Sud și măsurile care au fost luate și care se vor lua în perioada următoare.

Virgil Popescu anunțat că transportul angajaților în interiorul carierelor a fost reluat: „Am solicitat noilor membri ai Directorului și Consiliului de Supraveghere să remedieze de urgență condițiile de transport persoane și la această oră, cu sprijinul de ITM, este în procedură de verificare tot parcul auto închiriat și completarea acestuia în condiții de siguranță. La ora aceasta, minerii merg în carieră cu autovehicule. 29 din cele 48 închiriate sunt apte pentru a reintra în lucru și CEO a suplimentat cu alte 14 mijloace de transport, care sunt 4x4 care pot intra și transporta minerii la fronturile de lucru. În termen de maxim 15 zile, Directoratul CEO să vină la aprobat cu un plan clar de investiții în ceea ce privește exploatarea în siguranță a obiectivelor, asigurarea echipamentelor necesare de protecție a muncii, transportul personalului în condiții de siguranță și oricare măsuri necesare“.

Angajații Complexului Energetic Oltenia au fost nevoiți să meargă pe jos, prin nămol, mai mulți kilometri pentru a ajunge la locurile de muncă, după
„O să mergem pe jos până când ne vor lăsa picioarele. Se vor trezi cu jumătate dintre noi prin spitale, pentru că și așa ne confruntăm cu multe probleme de circulație și reumatice“, a spus Vasile Tivig, sindicalist și lucrător la cariera Jilț .
De asemenea, Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a spus că oamenii se simt pedepsiți: „Oamenii din cariere spun că ei sunt pedepsiți pentru accidentul teribil care a avut loc. Ei au de suferit, și nu altcineva“.

Galerie foto


Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: