Toate școlile dintr-o comună din Gorj, modernizate din temelii. Primar: O clădire era ruină!

Vești bune pentru sute de copii din comuna gorjeană Scoarța. De luni, când vor reveni în bănci, vor avea parte de o surpriză. Clasele vechi au fost modernizate. Toate cele trei unități de învățământ din localitate au fost reabilitate din temelii. Cea mai mare bucurie va fi pentru școlarii din satul Bobu. Nu vor mai fi nevoiți să învețe la școala din centrul comunei pentru că a fost modernizat pentru ei fostul sediu al primăriei, care a fost transformat în școală. „Clădirea era o ruină, fără uși, fără geamuri, fără sobe”, a spus primarul Ion Stamatoiu.

Toate cele trei școli din Scoarța își vor primi elevii așa cum se cuvine. Au fost reabilitate în ultimele luni de vacanță. Totul a fost înlocuit și în clase, iar, la Scoarța, pentru prima dată, elevii și dascălii vor avea parte de o toaletă modernă. Până acum, erau nevoiți să meargă la un WC, în fundul curții.

“La Scoarța, față de anii trecuți, suntem pregătiți în totalitate. Avem o școală generală și două gimnaziale. Sunt pregătite. Așteaptă să vină copiii. La Scoarța, de exemplu, școala este foarte, foarte veche. A fost reabilitată prin PNDL 2. Acum este modernă, are toate dotările necesare. Am modernizat tot. De la mătură până la bibliotecă. Totul este nou. Școala din Budieni, la fel. Este o clădire foarte veche, de peste 60 de ani, dar am reabilitat-o. În zona Bobu, fostul sediu al primăriei l-am transformat în școală. Am reabilitat totul pe fonduri din bugetul local. Era o clădire lăsată în paragină, fără uși, fără geamuri, fără sobe. Era o ruină. Am reușit să o modernizăm cu circa șase miliarde de lei vechi și am dotat-o. Este grădiniță și pentru clasele I-IV. Am vrut să o modernizăm pentru că plecau mulți copii din Scoarța pentru că nu aveau o toaletă. Aveau toalete vechi, în fundul curții. Acum avem toalete moderne pentru copii”, a spus primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Lemnele au fost deja pregătite. Au fost sparte și aranjate în magazii pentru sezonul rece. La muncă au luat parte și profesori, localnici voluntari și chiar și edilul a ajutat la spart de lemne. De altfel, întregul personal de la școli a pus umărul pentru ca elevii să fie primiți în cele mai bune condiții de luni.

“Am asigurat combustibilul solid. Va veni o iarnă grea nu din cauza zăpezilor, ci din cauza scumpirilor la energia electrică. Am pus becuri economice în toate clasele din comuna Scoarța. Nu mai lăsăm să ardă becurile peste tot. Dacă am ieșit dintr-o încăpere, stingem becul. Au învățat și copiii”, a mai spus edilul din Scoarța.

În total, în cele trei școli, autoritățile au investit peste trei milioane de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local.

Galerie foto




Vizualizări: 2,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: