Toate tunurile spre pirat!

“Instabil, incoerent, arţăgos, mitocan şi ipocrit”. Ghici cine întruneşte toate adjectivele astea? După cum arată clasa politică românească aş spune că fiecare dintre politicienii care ne mint în fiecare zi că nu mai pot dormi de grija noastră, de grija ţărişoarei ăştia pe care nu mai ştiu cum s-o prăduiască.  Numai că descrierea citată a fost “emisă” de fostul premier Tăriceanu, care de curând a spus ceea ce crede el despre Băsescu. O fi adevărat, nu zic nu, pentru că arţăgos şi mitocan l-am văzut cu toţii, dar instabil, incoerent şi ipocrit nu prea l-a văzut nimeni! În schimb, pe el l-a văzut toată lumea instabil, când a promis că  pleacă de la guvernare şi n-a mai plecat, incoerent când a dat explicaţii despre afacerea Sterling, arţăgos şi mitocan când i s-a adresat unei sinistrate din Banat nemulţumite de condiţiile de cazare la cort oferite de guvernarea liberală (n.r. Ce vreţi, doamnă, să vă mut la hotel?) şi ipocrit pe tot parcursul guvernării, când liberalii din teritoriu furau de se rupeau din pământurile proprietatea statului, iar el zicea că o apără.

Uite cine vorbeşte! Râde ciob de oală spartă!  Disperarea a ajuns atât de mare încât toţi şi-au dat mâna şi au îndreptat tunurile spre pirat şi ar face orice numai să-l înece. Nu pot să înţeleg de ce atâta tevatură, pentru că piratul nici n-a anunţat că o să le fie adversar şi dacă până la urmă nu va candida atunci ghiulele lor o să se fâsâie în apă.

Celălalt “makimaus”, Geoană, a promis şi el că rade piratul printr-un KO executat cu două mânuşi de box roşii primite în dar de la şoriceii tineri din partid. ”Prostănac” cum l-a făcut Iliescu, nu s-a uitat că mânuşile erau amândouă pentru mâna stângă, iar el este învăţat să spună adio cu mâna dreaptă. În aşteptarea luptei celei mari, guzganul roz şi puradelul i-au adus, pe bani mulţi,  de peste ocean, antrenori americani de la care sperăm toţi marea cu sarea. Adică  sperăm măcar  să-l înveţe să nu se mai lupte cu morile de vânt. Acum, Geoană, frisonat de gândul palatului de la Cotroceni, nu realizează că n-are adversar dacă nu-l punem la socoteală pe Antonescu, deoarece piratul stă în barca lui şi aşteaptă să-i crească temperatura “boxerului de la categoria muscă” până la limita după care intră în convulsie. După ce a vrut să fie primar şi n-a putut, după ce a vrut să fie premier şi iar n-a putut, mai speră oare în sinea lui că va ajunge vreodată preşedinte? Mă tem că nu, pentru că apropiatul congres al partidului pe care l-a lăsat pe mâna bulibaşei din sectorul 5 îi pregăteşte mari surprize, iar gurile rele spun că e pe ţeavă chiar o aruncare peste bord. Pentru el acum este vital: ori la Cotroceni, ori în apă ! A treia variantă cu prinsul muştelor în parc ar fi tragică! Cineva pus pe nenorociri îl învaţă de rău pe omul ăsta care ar fi putut avea o viaţă normală!

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: