Toboşarul de la Korsar a debutat în muzica folk

Toboşarul Trupei Korsar a participat la Festivalul Naţional de Muzică Folk “Poarta Sărutului” debutând ca interpret la chitară. Deşi nu s-a numărat printre laureaţii festivalului, Florin Daviţoiu nu a fost dezamăgit şi, din contră, s-a ambiţionat să-şi facă un nume în lumea muzicii folk cântând la chitară. Tânărul spune că nu va renunţa la trupă şi va încerca să-i calce pe urmele lui Vasile Şeicaru. 

Florin Daviţoiu are 20 de ani şi este student la Conservator în Craiova în anul III, Secţia Percuţie. De 3 ani este toboşarul trupei Korsar şi participă la concursuri şi concerte alături de colegii săi. Fiind copil, la vârsta de 11 ani, a învăţat primele ritmuri de la tatăl său, toboşar în tinereţe. După ce a câştigat o serie de premii, alături de trupa sa, şi-a descoperit pasiunea pentru chitară. Încurajat de primele locuri ocupate la olimpiadele de muzică de la Craiova şi Slatina, Florin Daviţoiu a debutat ca şi chitarist la Festivalul Naţional de Muzică Folk “Poarta Sărutului” cu două piese creaţie proprie. Chiar dacă nu s-a numărat printre laureaţi, Florin nu a fost dezamăgit şi s-a ambiţionat să meargă mai departe şi să-şi facă o carieră ca şi chitarist. Acesta a rămas încântat de numărul mare al copiilor care au participat la festival. “M-am bucurat să văd că foarte mulţi copii cântă folk ceea ce este un lucru promiţător pentru acest gen de muzică ţinând cont de faptul că tinerii din ziua de astăzi preferă manelele. Nu m-aş vedea niciodată cântând manele deşi este singura muzică din România care se vinde”, a declarat Florin Daviţoiu. Idolul său este Vasile Şeicaru care îl impresionează de fiecare dată când vine cu vreo melodie nouă.

Muzica folk, apreciată în străinătate

Florin Daviţoiu consideră că muzica folk este apreciată la adevărata sa valoare doar în străinătate. El spune că n-ar ezita nici o clipă să plece din România dacă ar avea vreun contract în afara ţării. “Dacă aş avea vreun contract în străinătate nu aş ezita să plec chiar din prima zi. Peste hotare muzica folk este mult mai apreciată decât în ţară. Casele de discuri din România pun multe piedici tinerilor care doresc să pătrundă pe piaţa muzicală”, a declarat Florin Daviţoiu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: