Tocanul de oaie din Gorj, înregistrat la OSIM

Tocanul de oaie, făcut pe Transalpina pentru turiști, a fost înregistrat la OSIM. Băcița Marioara Babu, deținătoatea Stânei Ștefanu, a făcut demersuri să înregistreze delicatesele servite turiștilor la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. În plus, din acest an, iubitorii muntelui au la dispoziție mai multe preparate ciobănești și se pot caza la stână fără să plătească vreun leu.

După ce a înregistrat și Stâna Ștefanu la OSIM, în acest an a venit rândul tocanului de oaie. Preparatului i s-au făcut toate analizele și a fost înregistrat la OSIM, ne-a spus Marioara Babu, proprietara celebrei stâni de pe Transalpina. „Am făcut toate demersurile și analizele necesare, la București. Trebuie să primesc în aceste zile și certificatul de la OSIM. Avem acum și stâna înregistrată”.

Stâna și-a deschis porțile cu și mai multe bunătăți pentru turiști. „Avem bulz. Cine a trecut pe Transfăgărășan, inevitabil la Bâlea Lac, a mâncat un bulz preparat de Neluțu Ciocoiu, a venit la noi, într-un schimb de experiență să-i zicem, ne-a învățat cum să-l preparăm și noi, am învățat să preparăm cel mai bun bulz ciobănesc și îl servim turiștilor alături de cârnați. Nu lipsesc nici în acest an mămăliguța, brânza de oaie, tocanul de miel, de vițel și, ca desert, clătitele. Avem și un loc de joacă pentru cei mici, cu leagăne, balansoare, jucării”, a mai spus Marioara Babu.

Turiștii care vor să petreacă o noapte la stână pot dormi acolo fără să plătească vreun leu. Încăperile au fost amenajate ca într-un muzeu, cu zeci de obiecte vechi și costume tradiționale de aproape două secole.

Galerie foto







Vizualizări: 6,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: