Toma Cuzin face ultimele pregătiri pentru festivalul de film de la Peștișani

Ultimele pregătiri pentru Festivalul de artă ”Film în sat” au intrat în linie dreaptă la Peștișani, sub atenta monitorizare a lui Toma Cuzin. 

Firicel din ”Las Fierbinți” invită toți gorjeni, în special iubitorii de film românesc și artă în perioada 3-5 iunie la o experiență inedită.

Actorul Cuzin Toma lansează prima ediție a festivalului de artă  „Film în sat” în comuna Peștișani. Participanții vor asista la proiecții de filme românești – lungmetraje, scurtmetraje, dar și filme de animație apreciate la festivalurile internaționale  Pe lângă proiecții, festivalul include concerte de muzică, ateliere de dans, dar și un spectacol de teatru

Proiectul, organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”, își propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești, atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din țara noastră. Selecția filmelor a fost realizată de curatorul festivalului, Irina-Margareta Nistor, critic de film cunoscut și extrem de apreciat 

””Film în sat” este proiectul care a pornit de la dorința mea de a întoarce comunității de unde am plecat din experiența acumulată de mine în ceea ce se numește cultură. Între 3 și 5 iunie, Peștișani va deveni capitala culturală pentru fiecare dintre noi. Vă invit să vă bucurați de artă în toate formele ei de expresie, direct în mijlocul naturii, direct la rădăcini”, a declarat Cuzin Toma, organizatorul festivalului de artă. 

Participanții vor putea vedea proiecțiile unor filme ca:  Și atunci, ce e libertatea? - regia Andrei Zincă, #dogpoopgirl - regia Andrei Huțuleac, Superman, Spiderman sau Batman - regia Tudor Giurgiu, Cadoul de Crăciun - regia Bogdan Mureșanu, Complet Necunoscuți - regia Octavian Strunilă.

Pe lângă film, publicul poate asista la spectacolul Emigranți de Sławomir Mrożek, în regia lui Claudiu Istodor, piesă a Teatrului Mic din București ce se va juca pe scena căminului cultural din localitate. 


Curatorul festivalului este Irina-Margareta Nistor, critic de film cunoscut și extrem de apreciat atât în România, cât și peste hotare. 

Vizualizări: 1,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: