Tomograful de la Dobrița, funcțional din decembrie

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița, comuna Runcu, va avea, începând cu luna decembrie, un computer tomograf operațional.

Consiliul Județean Gorj a semnat contractul de furnizare, firma prestatoare având la dispoziție trei luni pentru amenajarea spațiului în care va funcționa noul computer tomograf, precum și pentru punerea în funcțiune a echipamentului medical.

De asemenea, alături de tomograf, vor fi livrate, până la jumătatea lunii septembrie, șase monitoare pentru funcții vitale, precum și 30 de aparate de oxigenoterapie.

Este vorba de un proiect pe fonduri europene care vizează dotarea cu echipamente și aparatură medicală a celor trei secții care funcționează în prezent ca „Zonă Tampon”, respectiv „Zonă COVID” în cadrul unității sanitare de la Dobrița.

„Este un pas esențial pentru îmbunătățirea condițiilor de tratament ale pacienților internați la spitalul de pneumoftiziologie de la Dobrița. Fără îndoială, cel mai mare avantaj este acela că nu vom mai fi nevoiți să consumăm timp prețios pentru a transporta pacienții care au nevoie de control tomograf până la Târgu Jiu și înapoi. Controalele sunt făcute mult mai rapid, în cadrul spitalului. Iar acest lucru este important pentru că se reduce timpul de intervenție în actul medical, sunt eliminate riscurile transportului și, nu în ultimul rând, pentru că ambulanțele utilizate în această operațiune pot fi relocate către alte urgențe”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj,

Monitoarele pentru funcții vitale și, mai ales, aparatele de oxigenoterapie sunt esențiale în gestionarea și tratarea afecțiunilor specifice pacienților internați la Dobrița, dar și celor care sunt transferați aici pentru tratament împotriva COVID-19.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: