Tone de gunoaie la Drăgoieni, după petrecerea de 1 Mai

Ziua de 2 mai este în fiecare an una dintre cele mai grele pentru muncitorii de la salubritate chemați în pădurea de la Drăgoieni pentru a face curățenie după petrecăreții veniți acolo să petreacă.

Anul acesta a plouat pe 1 Mai și numărul participanților nu a mai fost atât de mare ca altă dată, dar mii de oameni tot au trecut prin locul special amenajat de autoritățile locale pentru un grătar și o bere rece. Cei de la Polaris și Edilitara au fost aduși aici încă de dimineață pentru a strânge mizeria rămasă în urma petrecăreților, muncitorii având nevoie de câteva ore și de mult efort pentru a lăsa locul la fel de curat cum era în cursul săptămânii trecute.

„E mizerie la greu, așa fac oamenii noștri. Ei se distrează și noi cu munca după distracția lor. Băieții de la Edilitara sunt la muncă și strângem gunoaie încă de la 7 de azi-dimineață. Am adunat la pahare, sticle și farfurii de pe jos de m-au trecut apele. Făcui la plecăciuni pe aici pentru tot neamul meu, dar dacă suntem la serviciu, trebuie să muncim, că doar nu o să lăsăm mizeria asta. În câteva ore dăm gata totul și apoi până la anul să sperăm că nu va mai fi cazul să venim pe aici”, a spus unul dintre muncitorii de la Edilitara.

Câteva tone de gunoaie au fost strânse de angajații firmelor de salubritate, directorul Edilitara, Alexandru Zaharia, menționând că firmele care au fost prezente cu terasele în pădure aveau obligația să lase locul la fel de curat cum l-au găsit. Majoritatea patronilor au plecat însă spre casă încă de luni seara, astfel că marți dimineața în pădure mai erau doar resturile nestrânse. Muncitorii de la salubritate au făcut curățenie peste tot, deși, în mod normal, treaba lor era doar pe alei și la coșurile special amplasate pentru ca vizitatorii să nu arunce pe jos mizeria.

Galerie foto



Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: