TOP 5 Motive pe care le invocăm să nu facem sport

A face sport pentru sănătate este deja o obişnuinţă pentru mulţi oameni în zilele noastre. Totuşi nu toată lumea e conştientă că mişcarea face bine la orice vârstă sau dacă ştiu acest lucru anumite persoane caută tot felul de scuze pentru a nu face sport.

Pentru a ne îmbunătăţi starea de spirit şi pentru a ne tonifia corpul sau a mai da jos câteva kilograme, trebuie să facem măcar 30 de minute de mişcare zilnic. Dar pentru a ne convinge să facem asta e necesar să identificăm motivele, de cele mai multe ori stupide pentru care nu ne punem pune în mişcare. Iată câteva dintre argumentele invocate către antrenorii de fitness de către cei care nu fac sport.

Nu am timp!

FALS! Dacă ai timp să te uiţi la televizor, să stai la calculator şi să te joci sau să pierzi vremea pe internet, cu siguranţă ai şi timp să faci un antrenament lejer de 30 de minute pe zi. Totul ţine de organizarea timpului. Dacă vrei, se poate, şi poţi găsi şi timpul necesar mişcării.

Nu-mi permit!

FALS! Dacă îţi permiţi să mănânci des în oraş sau să-ţi cumperi zilnic ţigări, cu siguranţă îţi permiţi şi un abonament lunar la sală, cu atât mai mult cu cât şi acestea vin în diverse pachete. Nu trebuie să ţi-l iei pe cel mai scump, acela complet. Şi nu e obligatoriu să facă mişcare doar la sală, te poţi antrena acasă în faţa televizorului sau în parc, alergând.

Sunt prea obosit!

FALS! Motivul pentru care te simţi obosit este că nu eşti în formă. Odată ca începi să faci mişcare şi îţi tonifici musculatura, îţi accelerezi metabolismul şi vei avea şi un somn mai liniştit. Aşadar, vei fi mai revigorat şi mai odihnit.

Sunt prea bătrân!

FALS! Nu există vârstă maximă pentru a face sport şi nu poţi spune niciodată că eşti prea bătrân să te apuci să faci mişcare. Secretul constă în tipul de sport ales. Nimeni nu are pretenţia să te apuci de alergat pentru maraton la 40 de ani, dar, printr-un program de exerciţii şi antrenamente bine stabilit, poţi chiar şi câştiga maratonul.

Nu am echipamentul necesar!

FALS! Nu ai nevoie de nu ştiu ce pereche de adidaşi, de nu ştiu ce trening sau de nu ştiu ce protecţii pentru genunchi. O pereche oarecare de adidaşi sau tenişi, un tricou şi o pereche de pantaloni, scurţi sau lungi, vor fi perfecţi. Dacă descoperi că îţi place cu adevărat să faci jogging, pentru că simţi cum îţi curăţă mintea de toate problemele de zi cu zi sau din oricare alte motive, este indicat să-ţi cumperi o pereche de pantofi destinaţi joggingului. În rest, cine vrea să se apuce de sport, are nevoie doar de voinţă.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: