TOP 5 Remedii pentru a nu avea probleme cu ochii

Se întâmplă adesea să avem probleme cu ochii din cauza prafului, a frigului sau a altor factori externi. Acestea cauzează de cele mai multe ori acele probleme cunoscute ca „ochi roşii”, lăcrimări continue sau chiar vedere înceţoşată.

Indiferent ce factori au cauzat aceste indispoziţii trecătoare trebuie ştiut că problemele oftalmologice au rezolvare simplă de cele mai multe ori. Trebuie doar să ştii să alegi metoda de tratament potrivită.

Mâncărimea ochilor

Se manifestă sub formă de înţepături, mâncărimi şi ochi roşii. Este foarte probabil să fie vorba de o conjunctivită. Ea durează în medie o săptămână, dar poate persista şi câteva luni. Pentru tratament, se recomandă curăţarea ochiului cu o compresă cu ser fiziologic şi apoi aplicarea unui unguent: antialergic, antiseptic sau antibiotic. Formele de conjunctivită virală sunt contagioase, recomandându-se spălarea cât mai frecventă a mâinilor. În plus, trebuie evitată frecarea ochilor.

Vedere înceţoşată

Privirea tulbure poate fi simptomul unei afecţiuni oftalmologice, al unei afecţiuni de altă natură (diabet zaharat, dischinezie biliară, retenţie urinară, botulism), dar şi efectul secundar al administrării unor medicamente. Tratamentul constă în administrarea de substanţe antiparazitare şi de antiinflamatoare corticosteroidiene în doze forte, de antiseptice şi de antibiotice.

Urciorul

Urciorul, numit ştiinţific şi orgelet, este o infecţie de la nivelul glandelor ce se deschid la marginea cu gene a pleoapelor. Urciorul apare pe fondul slăbirii imunităţii organismului, cel mai frecvent fiind afectate persoanele în vârstă şi copiii. Dacă apare o astfel de afecţiune, trebuie luate urgent măsuri de tratament pentru că pot apărea complicaţii. Tratamentul constă în administrarea de picături din oră în oră şi în aplicarea de comprese reci.

Ochii uscaţi

În mod normal, suprafaţa ochiului este acoperită de o peliculă de lichid cu rol de protecţie. Din diferite cauze, glandele lacrimale nu mai produc suficiente lacrimi. Ca urmare, apare senzaţia de disconfort, tradusă prin ochi roşii, prea uscaţi sau, dimpotrivă, lăcrimoşi. O primă soluţie pentru a scăpa de senzaţia de disconfort este simplul fapt de a clipi mai des. De asemenea, se pot folosi substitute de lacrimi, numite lacrimi artificiale.

Spargerea unui vas de sânge

Hemoragiile oculare se întâlnesc mai frecvent la persoanele în vârstă, hipertensive. Ele pot apărea din cauza administrării unui tratament antihipertensiv sau anticoagulant prost dozat. Singurul în măsură să remedieze problema este medicul, care va trebui să schimbe dozajul. La cei tineri, hemoragiile oculare apar cel mai adesea din cauza suprasolicitării ochiului şi din cauza curentului. În mod normal, hemoragiile de acest gen se resorb de la sine în câteva zile.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: