TOP 5 Remedii naturale împotriva ţânţarilor

Căldura verii poate fi o problemă pentru majoritatea oamenilor, la fel de mare ca şi ţânţarii care sunt tot mai mulţi şi mai prezenţi în această perioadă a anului. Piaţa oferă numeroase produse pentru îndepărtarea sau distrugerea acestora, dar, de cele mai multe ori este vorba de compuşi chimici care pot fi periculoşi, mai ales pentru copii. Specialiştii au descoperit însă şi remedii naturiste contra ţânţarilor, fiind vorba de plante care au un miros plăcut pentru noi dar nu şi pentru insecte.

1.Muşcatele

 au efectul de a îndepărta ţânţarii. Cu cât acestea sunt mai multe, cu atât sunt mai eficiente. Acelaşi rol în viaţa ţânţarilor îl au şi tomatele. Aşa că puteţi planta pe balcon, printre flori, câteva seminţe de roşii. Şi astfel minusculele insecte VĂ vor ocoli casa.

2. Lămâiţa şi busuiocul

sunt alte două plante care au miros plăcut nouă dar pot fi dăunătoare pentru ţânţari. Frecate în mână, frunzele de lămâiţă elimină un miros care îndepărtează aceste insecte. Dacă puneți un bucheţel de busuioc proaspăt într-un pahar de apă, la capul patului, ţânţarii nu se vor mai apropia. Dacă nu aveți busuioc proaspăt, încercați cu ulei esenţial de lămâiţă, câteva picături pe un disc de demachiere, şi aşezaţi-l lângă pat.

3. Cuişoarele

nu permit ţânţarilor să se apropie de casa dumneavoastră. Puneţi câteva cuişoare, pe o farfurioară, lângă geam. Când îşi pierd din tăria parfumului trebuie schimbate. Pentru mai multă eficienţă, tăiaţi o lămâie, aşezaţi-o  lângă fereastră şi înfigeţi în ea cuişoare.

4. Schimbaţi apa

Scăpaţi de toate sursele de apă stătută care pot deveni locaţia perfectă pentru femelele ţânţar să îşi depună ouă,  de la vasul de apă al căţelului până la piscina gonflabilă din curte. Apa trebuie schimbată de câteva ori pe săptămână.

5. Arome puternice

Există multe plante al căror miros nu poate fi suportat de ţânţari,  precum rozmarin, citronella grass (sau lemon grass - iarba de lămaie), levănţica, scorţişoara şi menta.  Ţânţarii  se feresc şi de usturoi. Puteţi face o soluţie din o parte de suc de usturoi şi cinci părţi de apă, pe care să o pulverizaţi prin aer, atunci când sunteţi în exterior.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: