TOP 5 Tipuri de plictiseală stabilite de specialiști

Plictiseala are mai multe moduri de a se manifesta şi de aceea este clasificată în mai multe categorii în funcție de urmările acestei stări. Cele cinci tipuri de plictiseală au practic două mari dimensiuni. Una este cea a emoțiilor, plictiseala poate fi resimțită pozitiv sau negativ, iar a doua dimensiune este cea a gradului de calm, pentru că plictiseala poate genera stări de agresivitate.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a aproape 150 de persoane care au răspuns la o serie de întrebări legate de activitățile lor pe parcursul a două săptămâni. În urma analizării acestor activități s-a ajuns la concluzia că există cinci mari tipuri de plictiseală

Plictiseală indiferentă

O persoană care resimte o astfel de plictiseală este o persoană care se simte relaxată sau ușor obosită.

Plictiseală calibrată

În acest caz, persoana care suferă de plictiseală calibrată se află într-o stare oarecum meditativă, se gândește la cum să scape de starea în care se află și este deschisă la noi activități.

Plictiseală în căutări

În acest caz, plictiseala începe să aibă note negative. Persoana se află într-o căutare continuă, apăsătoare și activă de noi moduri de a ieși din starea de plictiseală și ia în considerare tot felul de alternative legate de hobby-uri sau muncă.

Plictiseală reactivă

La acest nivel plictiseala generează emoții negative. Persoana care resimte plictiseala reactivă trece și prin stări de agresivitate.

Plictiseală apatică

Este un tip de plictiseală atipică. Este la fel ca și cea reactantă, este neplăcută, dar în acest caz persoana începe să se simtă și deprimată și lipsită de speranțe.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: