TOT ce trebuie să știi despre implanturile dentare. De câte tipuri sunt, unde se fac, ce costuri au

Lipsa unui dinte sau chiar a mai multor dinți nu mai e un motiv să renunți la zâmbet sau să dezvolți defecte de vorbire de frică să nu se vadă inesteticul. În clinicile dentare există soluții și aparatură de ultimă generație, cu ajutorul căreia medicii specialiști reconstruiesc, chiar în timp scurt, dinții lipsă. 

Există mai multe tipuri de implanturi dentare, pe care medicii stomatologi ce profesează în România le folosesc, în funcție de problema pacientului.


Ce este un implant și de câte tipuri poate fi acesta

Implantul dentar este un înlocuitor artificial al rădăcinilor dentare, menit să acopere spațiul inestetic creat prin pierderea dinților.

Implantul dentar este fabricat din titan,aliaje din titan și din zirconiu. În stomatologia modernă se folosesc, însă, implanturile din ceramică, pentru că au o mai bună rezistență și plusează pe partea de estetică dentară. Pe www.descopera.ro poți afla mai multe despre implantul dentar ceramic, precum și câteva mituri despre această procedură.

Ca să afli mai multe lucruri despre tipurile de implanturi dentare, nu trebuie decât să faci o vizită în cabinetul stomatologului tău, unde, după un consult, ți se va explica ce tip de procedură ți se potrivește.

Implanturi dentare pe rădăcină
Sunt unele dintre cele mai populare implanturi, pentru că pot avea formă cilindrică, netedă sau cu spire și, datorită tehnologiei moderne ce se folosește acum în stomatologie, pot să adere perfect la os, în locul vechiului dinte. 

Implanturi ce pot fi cimentate
Acestea sunt în așa fel construite încât coroana să poată fi cimentată pe implant, cu un adeziv ce nu afectează sănătatea.

Implanturi ce pot fi înșurubate
Sunt construite în așa manieră, încât lucrarea să fie înșurubată și să poată fi îndepărtată cu ușurință pentru igienizare. Acest tip de implant se folosește, însă, tot mai rar.

Mini implanturi
Acestea sunt folosite în situații excepționale, când există spații mici între dinți, ce nu permit așezarea unui implant de dimensiuni mari. Sunt folosite rar, pentru că nu au o rezistență ridicată.


Cât costă implanturile dentare

Trebuie să știi de la început că onorariul medicului pentru o lucrare cu implant dentar diferă de la un cabinet la altul. În primul rând pentru că implanturile se pot face doar pacienților clinic sănătoși, care au o igienă orală bună, fără infecții și bacterii.

Așadar, dacă ajungi în cabinetul stomatologului pentru un consult, e posibil ca acesta să identifice și alte probleme dentare ce vor fi remediate și care au costuri separate.

Așadar, dacă ne referim strict la implantul dentar, prețul acestuia pornește de la circa 500 de euro și poate ajunge până la 5.000 - 6.000 de euro, în funcție de materialul din care e făcut și tehnica cu ajutorul căreia se face procedura. 

Pentru ca lucrarea să fie completă, pacientul trebuie să mai achite și contravaloarea bontului (un fel de șurubel pe care se atașează coroana dentară). Prețul unui bont pornește  de la circa 50 de euro și poate ajunge până la 500 de euro, prețul stabilindu-se tot în funcție de materialul din care e făcut și de clinica unde se face lucrarea. 

Iar ultima componentă este coroana dintelui, care poate fi metalică sau din zirconiu ori ceramică. Prețurile unei coroane variază între 150 și 1.000 de euro.

Acum, că te-ai informat despre ce înseamnă implanturile dentare, nu îți rămâne decât să ai grijă de sănătatea ta orală și să mergi periodic la consultații stomatologice.

Sursa foto: shutterstock.com

Vizualizări: 1,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: