Tot mai mulţi copii muşcaţi de căpuşe

Tot mai multe cazuri de persoane muşcate de căpuşe au apărut la spitalele din Gorj, după debutul sezonului grătarelor şi ieşirilor la iarbă verde. Deseori, copiii cad victime acestor insecte destul de periculoase. Sfatul medicilor este ca părinţii să-i ducă pe cei mici la  un specialist, dacă nu pot îndepărta căpuşa.

La fel a făcut şi o mămică din Târgu Jiu care a împărtăşit întâmplarea sa pe Facebook. Susţine că a mers la spital, însă a fost trimisă acasă. „Am fost cu fetiţa la bunici şi am văzut pe mânuţa dreaptă o căpuşă. Aşadar am mers la Urgenţe. Ce răspuns credeţi că am primit: Nu este de competenţa noastră să o scoatem! Nu avem cu ce! Mergeţi acasă şi încercaţi cu acetonă. România anului 2018”, a fost mesajul unei mămici din Târgu Jiu.

Întâmplarea pe care a povestit-o în spaţiul online a avut o serie de reacţii din partea altor mămici care au mărturisit că şi copiii lor au fost muşcaţi de căpuşe în ultima perioadă. În plus, o asistentă a şi explicat reacţia medicului care a primit fetiţa. „Căpuşele se scot numai la Urgenţe. În caz că se întâmplă ceva, să fie acolo şi un chirurg care să poată interveni. Doamna a fost cu fetiţa la Pediatrie şi acolo nu se fac astfel de intervenţii. Sunt sigură că a fost îndemnată să meargă la spitalul de pe Tudor, pentru că acolo se fac astfel de intervenţii. Au fost multe astfel de cazuri în aceste zile”, a povestit, tot pe Facebook, o asistentă.

„Şi pe fetiţa mea a muşcat-o o căpuşă. Am fost la Urgenţe şi o doamnă asistentă i-a scos căpuşa şi ne-a trimis apoi la Infecţioase, la Pasarelă. Acolo, ne-au dat nişte medicamente şi s-a rezolvat problema”, a mai mărturisit o altă mămică pe internet.

Specialiştii recomandă pacienţilor să se prezinte la un medic în cazul în care sunt muşcaţi de căpuşă şi apar complicaţii. (M.M.)

Vizualizări: 1,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: