Tot mai mulți jucători își cer drepturile salariale și câștigă procesele cu ACS Viitorul Târgu Jiu

Clubul ACS Viitorul Târgu Jiu, aflat în insolvență de mai bine de un an, are probleme cu plata salariilor către jucători. Tot mai mulți dintre jucătorii sau antrenorii plecați de la Târgu Jiu câștigă procesele cu clubul amenințat de faliment și își recuperează banii. 

O serie de jucători care au evoluat pentru echipa ACS Viitorul Târgu Jiu sau pentru echipele anterioare ale acestui club, care a purtat mai multe denumiri până la intrarea în insolvență, își câștigă drepturile salariale în instanță. 

Printre cei care au câștigat procesele cu ACS Viitorul Târgu Jiu se numără și fostul căpitan al echipei, Ciprian Rus, care a câștigat 3000 de euro și cheltuielile de judecată, conform portalului instanțelor Tribunalului Gorj: „SENTINTA NR.117/31.05.2023 Admite în parte cererea subsidiară. Obligă debitorul la plata sumei de 3000 Euro reclamantului, cu titlu de despăgubiri. Obligă debitorul la plata sumei de 9.029 lei cheltuieli de judecată reclamantulu”.

Și fostul antrenor Ovidiu Dănănae, reprezentat de același avocat ca și Ciprian Rus, Anca Mituică, a câștigat 4000 de lei și cheltuielile de judecată de la clubul ACS Viitorul: „Solutia pe scurt: SENTINTA NR.113/31.05.2023 Admite în parte cererea subsidiară. Obligă debitorul la plata sumei de 4000 lei reclamantului, cu titlu de despăgubiri. Obligă debitorul la plata a 3145 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reclamantului”.

Și Alexandru Ciobanu a câștigat procesul cu clubul, la aceeași dată, având de primit, conform deciziei instanței suma de 12.000 de lei plus 6.000 de lei cheltuieli de judecată.

Printre jucătorii care au deschis în 2022, în  instanță,  litigii de muncă cu clubul s-au numărat: George Tudoran, Cristian Gurău, Robert Geantă, Adrian Ciul, Alexandru Dulca, Răzvan Vespe, Alex Băican, Bogdan Moga, Paul Copaci, Gabriel Dodoi, Felipe Acosta, Alin Buleică, Adrian Godja, Alin Țegle, Alexandru Core sau Alexandru Gârbiță, deciziile în toate aceste dosare fiind publice pe portalul Tribunalului Gorj.

Și alți foști jucători au în prezent mai multe litigii cu ACS Viitorul Târgu Jiu pe rolul instanțelor, ultimul proces în care un jucător al acestui club își cere drepturile fiind Paul Mitrică, fotbalist plecat și el în acest an de la ACS Viitorul. Dosarul în care acesta este în litigiu cu clubul care nu l-a plătit este datat 19 iunie 2023, un alt proces al lui Paul Mitrică cu fosta echipă fiind e rolul Curții de Apel Craiova.

Din cauza acestor probleme cu neplata salariilor, tot mai mulți jucători părăsesc echipa, 11 dintre cei care au jucat sezonul trecut plecând înainte de reunirea lotului, iar alți doi în urmă cu câteva zile. 

Galerie foto



Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: