Tot mai puține paturi goale în spitalele Covid din Gorj

Nu doar lipsa paturilor în secțiile de Terapie Intensivă reprezintă o problemă în pandemie, ci și locurile pentru cazurile ușoare și medii încep să fie tot mai puține la nivelul județului Gorj. În spitalul din Novaci, de exemplu, toate paturile destinate bolnavilor infectați cu noul coronavirus sunt ocupate, iar medicii fac eforturi mari să transfere pacienții în stare gravă în alte unități medicale din țară. Ca să stopeze îmbolnăvirile, primarul din Novaci vrea să mai creeze un cabinet de vaccinare anti-Covid în oraș.

În total, în spitalul din Novaci, sunt 64 de paturi destinate bolnavilor infectați cu Sars-Cov2. Aici sunt tratate însă doar cazurile ușoare și medii. Cadrele medicale fac eforturi mari să găsească locuri în secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii aflați în stare gravă. „Suntem la limită tot timpul. Important e să încercăm să găsim soluții pentru cei care ajung în spital. Avem alocate 64 de paturi pentru cazuri ușoare și medii la spitalul din Novaci. Nu avem niciun pat liber, din păcate. Nu mai sunt doar bătrâni în spitale. Sunt situații când unii dintre pacienți depășesc stadiul de pacient mediu. Foarte greu găsim locuri să îi transferăm în județ ori în țară”, a declarat primarul din Novaci, Dumitru Leuștean.

În paralel, se vaccinează la centrul din Novaci peste 150 de persoane în fiecare zi. Autoritățile au în plan să mai înființeze un cabinet de imunizare în oraș ca să vaccineze cât mai mulți oameni.

„Avem o campanie de selectare a medicilor. Am avut concursuri și am ocupat șase posturi de medici în ultimele zece zile. Sunt foarte mulți tineri. Șeful centrului de vaccinare este un medic tânăr. Are 34 de ani și se implică foarte mult. Este o problemă și plata personalului. Sper ca și cadrele medicale implicate în această activitate care nu e deloc ușoară, să fie recompensați ca să își facă treaba fără niciun fel de rețineri. Sunt peste 150 de oameni care se vaccinează zilnic la Novaci. Încercăm să mai facem un flux și atunci să mărim numărul persoanelor care se vaccinează. E nevoie să urgentăm vaccinarea populației”, a mai spus primarul din Novaci, la Radio Accent.

În ceea ce privește locurile din Terapie Intensivă Covid, toate cele 27 din spitalele din Gorj sunt ocupate permanent de câteva zile. Bolnavii în stare gravă sunt transferați cu ambulanțele ori elicopterul SMURD în alte unități medicale din țară unde se mai găsesc paturi libere.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: