Șefa UPU, amendată cu zece mii de lei

Revoltă la Craiova, unde șefa Unității de Primiri Urgențe a fost amendată de DSP Dolj cu suma de zece mii de lei, pentru că nu ar fi respectat procedura de decontaminare. Medicul craiovean spune că va demonstra în instanţă că sancţiunea este abuzivă. „Nu poţi să mă acuzi că nu respect ceva care nu există”, a spus medicul craiovean Luciana Rotaru.

„Sancţiunea este dată pentru nerespectarea unor măsuri speciale în UPU. Au spus că nu aş respecta procedura de decontaminare, că nu respect măsurile spitalului. Doar că spitalul nu are o procedură de decontaminare, singura procedură de decontaminare existentă este cea a UPU. Nu poţi să mă acuzi că nu respect ceva ce nu există. În ceea ce priveşte procedura de decontaminare de la UPU ea este corectă, funcţionează deja de un an şi ceva”, a declarat dr. Luciana Rotaru, şefa Unităţii de Primiri Urgenţă.

Amenda vine după ce, timp de un an, cei de la DSP au verificat aproape zilnic UPU și nu au consemnat nereguli. „Am fost amendată pe persoană fizică, pe o hotărâre care se dă, de fapt, persoanelor juridice. Este un abuz în serviciu, voi plăti în termen amenda, nu am altă soluţie, dar voi chema în instanţă DSP pentru cele întâmplate", a mai declarat medicul craiovean.  

Aceeaşi sancţiune a primit şi un medic neurolog de la Spitalul de Urgenţă Craiova care, după ce a consultat o pacientă, a scris recomandările în fişa de observaţie, dar a uitat să pună şi parafa. 

Medicii spun că cei de la DSP sunt de fapt supăraţi că Spitalul de Urgenţă nu găseşte soluţii pentru mai multe locuri la ATI. “Nu le pasă că putem sări toţi în aer dacă mai băgăm multe ventilatoare în spitalul ăsta vechi Credem că de-asta fac ce fac acum. Cum s-o amendezi pe doctoriţa Rotaru care de la începutul pandemiei a fost doar în prima linie?”, a spus unul dintre medici.

Vizualizări: 6,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: