Toți pacienții de la "spitalul Covid" au fost externați. Se lucrează la circuite, la camere de decontaminare

Se fac pregătiri la spitalul din Târgu-Cărbunești pentru stabilirea circuitelor și camerelor de decontaminare. Unitatea medicală a fost desemnată să se ocupe exclusiv de pacienți infectați cu noul virus Covid 19 și nu mai are voie să facă alte internări ori intervenții chirurgicale. Medicii își fac echipe de lucru și se pregătesc pentru ce e mai rău. Conducerea unității spitalicești așteaptă să primească, așa cum s-a promis de către Ministerul Sănătății, echipamente de protecție pentru tot personalul medical.

Constantin Târziu, directorul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, a mărturisit că a fost șocat când a aflat că spitalul pe care îl conduce va fi singurul din Gorj care se va ocupa de pacienții infectați cu noul coronavirus.

Asta deși inițial se stabilise că unitatea medicală din orașul Rovinari avea să fie desemnat pentru asta. „Vestea a venit ca un șoc. În videoconferința de la DSP, a fost nominalizat spitalul din Rovinari, iar în conferința cu domnul președinte, premierul și ceilalți miniștri, când a ajuns la Gorj, domnul ministru a spus că spitalul care se pretează cel mai bine este Spitalul Târgu-Cărbunești. Acum lucrăm, facem circuite. Eu țin enorm la personalul din acest spital. Peste 90% din medici sunt aduși la mine și nu pot să creez niște condiții unor oameni care vor sta aici zi lumină. Sunt oameni prin tot spitalul care fac tot felul de schițe referitoare la circuit, camerele de decontaminare. Au fost externați toți pacienții deja”, a declarat Constantin Târziu, directorul spitalului.

Medicii recunosc că se tem pentru sănătatea lor mai ales văzând situația dramatică din alte spitale din țara noastră, unde cadrele medicale au fost infectate cu noul virus. „Toată lumea se teme. Avem cazurile din China, Italia și Spania și apoi avem cazurile de la noi din țară, spitalele din Suceava, Gerota, Petroșani care, datorită unor neglijențe, că oamenii nu sunt corecți cu ei în primul rând, și apoi cu noi, să recunoască că au fost în străinătate, de aici se întâmplă anumite lucruri care duc la suferința mai multor oameni și, în special, a noastră, a cadrelor medicale. Dacă noi nu suntem sănătoși, cine îi va îngriji pe acești pacienți?”, a fost întrebarea lui Târziu.

Cei mai mulți doctori își doresc să rămână în spital cât va fi nevoie și să nu mai meargă acasă. Vor avea nevoie de spații unde să se odihnească și, ce e mai important, echipamente. Spitalul dispune de peste 300 de paturi pentru pacienți. „Pentru o săptămână, dacă se lucrează la maximum, spitalul are tot ce îi trebuie. După o săptămână, nu mai are. Promisiunile făcute de Ministerul Sănătății au fost că vor primi în primul rând spitalele Covid care intră în prima linie. Eu nu am o certitudine. Dacă spitalul nu va merge cu capacitate maximă, azi doi, mâine, trei ne putem duce pentru o perioadă de două, trei săptămâni. S-au făcut echipe în fiecare secție. Echipele nu pot rezista două zile să nu mănânce, să nu se ducă la baie. Atunci dai jos acest costum, îl arunci la gunoi și iei altul și poate tu, în ziua respectivă, nu ai nimic. Noi ne-am dori să rămânem în spital toți. Vedem ce se va decide”, a mai adăugat directorul spitalului de la Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 9,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: