Traficanți de cocaină prinși în apropierea unei școli din Târgu Jiu

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au reușit să dejoace o rețea de traficanți de droguri în data de 28 martie a.c., într-o operațiune desfășurată în municipiul Târgu Jiu.

Cei doi polițiști și procurorii au surprins în flagrant delict două persoane în timp ce comercializau aproximativ 55 de grame de cocaină, în proximitatea unei unități de învățământ din oraș. Această captură a fost doar începutul unei acțiuni ample împotriva traficului de droguri.

Ulterior, au fost efectuate trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. În urma acestor percheziții, au fost descoperite și ridicate 152 de grame de cocaină, două pistoale cu aer comprimat și două terminale mobile. De asemenea, au fost puse în executare trei mandate de aducere.

Din investigațiile desfășurate a rezultat că, începând cu luna martie a anului 2024, doi tineri în vârstă de 16 și 17 ani, împreună cu un bărbat de 43 de ani, ar fi deținut, transportat și comercializat cocaină în județul Gorj, cu un preț de 350 de lei pe gram.

La data operațiunii, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei persoane implicate, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Aceștia urmează să fie prezentanți în fața Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar activitățile judiciare au fost realizate în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, luptătorii ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și o echipă canină din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Galerie foto



Vizualizări: 4,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: