Traficanți de Xanax, pedepsiți de instanță

Tribunalul Gorj a condamnat luni mai multe persoane la diverse pedepse, majoritatea cu suspendarea executării detenției, toate fiind implicate într-o rețea care se ocupa cu procurarea unor medicamente ce erau revândute ulterior în Norvegia, în special. Xanax-ul și Diazepamul erau preferatele rețelei destructurate în urmă cu un an de zile de procurorii DIICOT Târgu Jiu, în urma perchezițiilor făcute atunci cei mai mulți membri ai grupului ajungând în spatele gratiilor.

Dintre toți doar liderul grupării, Daniel Florin Dumitru, a rămas până acum în arest preventiv. El a fost condamnat de instanță la 4 ani de închisoare cu executare, din pedeapsa respectivă urmând să i se scadă perioada în care a fost în spatele gratiilor.

În sentința instanței gorjene mai multe persoane au fost condamnate la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și înlocuirea acesteia cu un termen de supraveghere de 4 ani. Alin Vasile Scornea este obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în perioada celor 4 ani. În aceiași situație se află și Marius Dumitru, precum și Elvis Brebenică, zis Laurențiu, pentru ei localitatea de domiciliu fiind orașul Târgu Cărbunești și, ca urmare, aici vor trebui să presteze cele 80 de zile de muncă în folosul comunității. Un alt bărbat din acest oraș, Perișor Dumitru, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni, termenul de supraveghere fiind tot de 4 ani, la fel ca și cele 80 de zile de muncă în folosul comunității pe care trebuie să le execute la Primăria Târgu Cărbunești.

O pedeapsă un pic mai mică a obținut Emil Ștefăniță Bratu, el fiind condamnat la 2 ani de pușcărie. Și în cazul său termenul de supraveghere este de 3 ani, cu obligația de a presta 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Balș, din județul Olt. O femeie din Sibiu implicată în rețeaua de traficanți a primit o condamnare de 1 an și 10 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu 3 ani termen de supraveghere. Delia Ramona Petroniu Dumitru, fostă Săbădașu, trebuie să presteze și ea 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Sibiu. Toți cei menționați vor rămâne la sfârșitul procesului fără telefoanele mobile pe care le-au folosit în comiterea infracțiunilor pentru care au fost condamnați, de la ei urmând să fie confiscate și diverse sume de bani provenite din vânzarea medicamentelor. Verdictul instanței nu este unul definitiv.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: