Tragi-comedie la Bolboși. Un cioban crezut mort și îngropat s-a întors acasă

Îmtâmplare tragi-comică în comuna gorjeană Bolboși. Un bărbat dat dispărut a fost considerat mort aproape un an până când acesta a sunat acasă și a anunțat că, de fapt, trăiește. Încurcătura a pornit de când a fost dat dispărut Vasile Neprea, care era cioban în Hunedoara. La câteva luni distanță, a fost găsit în zonă un cadavru pe care familia l-a înmormântat crezând că e ciobanul dispărut. În realitate, acesta era teafăr și nevătămat, iar mama sa a avut un șoc când a fost anunțată că fiul ei trăiește. Acum omul încearcă să convingă și autoritățile că nu a murit pentru că în toate bazele de date figurează ca persoană decedată.

În 2018, Vasile Neprea, în vârstă atunci de 57 de ani, a fost dat dispărut de familie. Mama și frații săi nu au mai putut da de el la telefon mai bine de o lună așa că au anunțat Poliția. Bărbatul lucra atunci ca cioban în Petrila, Hunedoara.

În realitate, omul ne-a mărturisit că s-a certat cu patronul și a plecat fără să-și mai ia actele, banii și telefonul. Polițiștii l-au căutat, dar după o vreme au abandonat căutările. La câteva luni distanță, în aceeași zonă, a fost găsit un bărbat mort. Era în stare avansată de putrefacție și nu putea fi identificat, dar familia lui Vasile a crezut că este vorba despre el pentru că a fost anunțată că mortul a fost găsit în apropiere de locul de unde dispăruse ciobanul.

Fratele său a semnat că omul mort ar fi chiar Vasile și a urmat înmormântarea în comuna gorjeană Bolboși. După ceva vreme, ciobanul a revenit la Petrila. Așa a aflat chiar de la primar că fusese declarat decedat.

“Eu am plecat de acolo. Am lăsat acolo telefonul. M-a dat familia dispărut. Au găsit pe la munte pe acolo un cadavru. Ei au crezut că sunt eu. L-au dus la morgă, în Petroșani. Au sunat după ai mei. S-au dus mama și fratele la morgă. Fratele meu a dat declarație că sunt eu și, pe baza declarației fratelui meu, nu s-a mai făcut nici autopsie, nici ADN, nimic. Și au zis că eu sunt mort. Am fost la Petrila după câteva luni și mi-a spus primarul că: Bă, Vasile! Tu nu ai murit? Că ești mort! S-a dus consilierul lui, care are o firmă de funerare, a dus cadavrul acasă. L-a îngropat și în septembrie, anul trecut, eu am aflat și am sunat la Poliție, la Primărie, să se convingă că eu nu am murit. Am dat declarații și mi-au zis să stau liniștit, că se rezolvă. De atunci, eu tot mort figurez”, ne-a spus Vasile Neprea.

Dacă Vasile a râs când a auzit întâmplarea, mama și frații săi au fost șocați când au fost anunțați că acesta trăiește. Omul a făcut rost de numărul de telefon de la Primăria Bolboși și a anunțat că el trăiește și că a fost altcineva îngropat în locul lui. Până acum, de un an, bărbatul nu a reușit să ajungă acasă, în Bolboși, dar ține legătura cu familia la telefon.

Făcând haz de necaz, el ne-a mai mărturisit că mama sa a apucat să-i facă toate parastase și e curios să vadă cum arată mormântul. „Săraca mama ce să mai zică? Ea mi-a făcut pomană atunci, și la șase săptămâni, tot timpul. Abia ieri (n.r. joi) au mers și au dezgropat mortul îngropat în locul meu. Eu nu am fost acasă până acum, am vorbit doar cu familia. Eu abia am făcut rost de număr de telefon de la Primăria Bolboși și apoi au anunțat-o pe mama. Ea știe acum că sunt viu, dar târziu am luat legătura cu ea, că nu aveam numere, nimic. Eu sunt acum în Timiș, la 10 kilometri de Timișoara, tot cioban. Nu m-am dus să văd mormântul. Mie îmi venea să râd când am auzit! Biata mumă mi-a făcut înmormantare, pomană, tot, tot cum se face. Ca orice mamă, a făcut tot ce trebuia”, a mai mărturisit bărbatul.

Abia joi, criminaliștii au mers în Bolboși și au dezgropat mortul. Acum urmează ca anchetatorii să afle identitatea acestuia, iar Vasile să le dovedească autorităților că nu a murit. „Nu știu cine o fi îngropat acolo. Poate l-o căuta și pe el cineva. Dumnezeu știe cine o fi. Am vorbit pe cameră cu sora mea și mi-a spus: Frate-meu, vezi că te-au dezgropat criminaliștii! Nu știu câte luni au crezut ei că sunt mort. Cam un an cred că ei nu au știut nimic de mine. Abia am dat eu de ei că nu aveam cum să mă duc acasă”, a mai spus Vasile Neprea.

Vizualizări: 11,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: