Transalpina, colecție rară de timbre!

Romfilatelia a anunțat că va pune în circulație o emisiune de mărci poștale dedicate celei mai spectaculoase șosele pe care România a reușit să o construiască, parțial, după 1989. „Transalpina, călătorie printre nori” este denumirea emisiunii respective, una care face parte dintr-o campanie mai amplă, menită să promoveze locurile pitorești din țara noastră.

Mărcile poștale vor fi puse în circulație de vineri, dar nu pot fi cumpărate și de turiștii care ajung, de exemplu, pe Transalpina pentru că aici nu există un magazin specializat al Romfilatelia. Magazine de acest gen, de unde pot fi cumpărate mărcile respective, se află la București, Bacău, Brașov, Cluj Napoca, Iași și Timișoara. „Aflat la peste 2.000 m altitudine, acest drum-bijuterie a fost numit și 'Drumul Regelui', deoarece Regele Carol al II-lea l-a inaugurat parcurgându-l împreună cu familia regală și cu prim-ministrul de la acea vreme, Gheorghe Tătărescu. Transalpina nu este doar o șosea senzațională la înălțime, presărată cu peisaje mirifice, ci parcurgând acest traseu pot fi vizitate numeroase atracții impresionante, precum Lacul Oașa, Lacul Gâlcescu, Lacul Roșiile, Peștera Muierilor, Peștera Polovragi. Totodată, formele de relief spectaculoase întâlnite pe acest drum, fauna și flora specifice munților înalți completează tabloul care se întinde în fața călătorului și îl atrage prin frumusețea și sălbăticia naturii”, se arată într-un comunicat de presă al Romfilatelia.

Colecționarii sunt invitați să își procure noua emisiune de mărci poștale chiar de vineri, odată cu punerea ei la vânzare, valoarea nominală a unui timbru fiind de 8 lei, după cum menționează sursa citată. „Timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei și colița dantelată a emisiunii, având valoarea nominală de 15,00 lei, reprezintă o invitație deschisă, adresată publicului de toate vârstele la o călătorie metaforică printre nori. Caracterizate print-o cromatică dominată de culorile verde, albastru și maro, cele două elemente fac trimitere, într-o abordare grafică stilizată, la acest traseu care leagă Oltenia de Transilvania și traversează Munții Parâng de la nord la sud. Totodată, manșeta minicolii completează conceptul grafic al emisiunii, reproducând pe hartă 'cel mai bun drum pentru condus din lume', așa cum a fost catalogat de echipa celebrei emisiuni Top Gear. Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă și colița dantelată”, a mai menționat Romfilatelia.

Vizualizări: 1,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: